Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Dubbel pech

Duikreporter Leendert heeft een duidelijk doel als hij bij de Blokkendam het water in gaat. Maar ja, je kan ook pech in het kwadraat hebben.

Buddy Hans publiceert een schier oneindige reeks foto’s van zeedahlia’s in onze app groep. Ik moet nu toch ook eens gaan kijken op de plek waar hij zo enthousiast over is en waar hij al die foto’s maakt: de Blokkendam. Helaas kan hij niet mee vandaag maar er staan er zo veel, ik moet er toch een paar zelf kunnen vinden.

Ik volg de aanwijzingen van Hans zo goed mogelijk op. Het is best wel een pittige wandeling over het strand en dan nog een stuk door het water. Uiteindelijk wordt het zo diep dat je kunt snorkelen. Na flink een stuk snorkelen kan ik aan de duik beginnen. Het is hier niet diep, hoogstens een meter of 5 dus je kunt uren rondscharrelen als je zou willen.

Ik zwem richting het gebied waar ze zouden moeten staan en begin rond te speuren. Nu zou je denken, als je een bruin onaanzienlijk zeepaardje binnen 5 minuten vindt, dan moeten tientallen opvallend gekleurde dahlia’s toch geen probleem zijn. Maar wat ik ook zoek, ik vind ze niet. Zou ik toch op de verkeerde plek zitten? Ik ga terug naar de oppervlakte om mij te oriënteren. Ik probeer het nu op een iets andere plek. Maar ook hier, noppes, nada.

Ik zie wel een grote kreeft. Hij is mooi blauw van kleur dus dat kan ook een leuke foto opleveren. Ik switch mijn camera aan en zie een rood blokje met daarachter de cynisch tekst: no card. Dus al zou ik de dahlia’s nog vinden, bewijzen kan ik het niet. Ik zoek toch nog even verder maar helaas… en zwem terug langs de dam zelf. De blokken zijn mooi begroeid en er zit veel vis, lipvissen onder andere.

Op zichzelf is dit dus best een interessante plek maar volgende keer ga ik toch echt samen met Hans. Geen foto’s van deze duik dus. Daarom nog maar eentje van vorige week. Dit is een typisch voorbeeld van het niet waarnemen van iets waarvan je niet verwacht dat het er zit (in tegenstelling tot iets niet vinden waarvan je WEL weet dat het er zit). Op de foto van de heremietkreeft zie je ook een gestippelde mosdierslak. Deze zag ik pas tijdens het bewerken van de foto. Dus zelfs tijdens het MAKEN van de foto viel me dat bijzondere slakje niet op.

20210913_019P9137016-110708

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief