Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Afscheid van de zomer deel 2

Locatie Zeeland – Tholen

 

Ik heb het over afscheid, maar sorry mensen… die zomer blijft maar terugkeren. Het is goed weer, dus op naar Zeeland voor wat fotografie oefeningen…

20141018_008__DSC2881De zomer lijkt Heintje Davids wel (wie kent haar nog?). Weer worden er voor het weekend zomers temperaturen aangekondigd dus bepakt en bezakt sta ik op zaterdagochtend klaar om te gaan duiken. Jammer dat het nog donker is maar dat heb je nou eenmaal eind oktober. De autothermometer wijst 15 graden aan dus zelfs zo vroeg in de morgen is het al niet koud. Ik vertrek zo vroeg omdat ik naar de Bergse Diepsluis wil gaan. Ik heb mijn Tokina 10-17mm weer eens uit de kast gehaald en wil gaan werken aan mijn ‘Close Focus Wide Angle (CFWA)’ vaardigheden. Daarvoor heb je goed zich nodig en dus moet je er vroeg bij zijn. het zonnetje begint net door te komen als ik uit de auto stap. Ik ben de enige en dat verbaast me toch wel een beetje op deze mooie dag. Maar goed, ik treur daar niet om natuurlijk en ga me omkleden. Ik ben bijna klaar als 2 collega duikers arriveren. Ik groet vriendelijk en sprint richting de trap.

 

20141018_060__DSC2933Van bovenaf ziet het er heel goed uit maar ik weet uit ervaring dat dit niet alles zegt. Maar onder water wordt ik heel blij van het uitstekende zicht. Het platform heb ik dan ook zo gevonden en ik kan het van voor tot achter bekijken. Vergeleken met een paar weken geleden is de uitbundige begroeiing toch wat minder geworden maar er is nog genoeg te zien. Ik probeer als eerste een mooi onderwerp uit te zoeken op de steenhelling achter het platform zodat ik het deze dramatisch kan laten afsteken tegen de lichte achtergrond. Helaas is die helling nogal kaal maar uiteindelijk vind ik een kleine (misschien iets te kleine) gewimperde zwemkrab om als voorgrond te dienen. Op die krab moet ik nu de snoot richten terwijl ik met de tweede flitser de omgeving een beetje laat oplichten. Ik ben wel even bezig voor ik dat voor elkaar heb. het resultaat is niet 100% maar het kan er mee door. Inmiddels zij de 2 ander duikers gekomen en weer gegaan. Ik heb het platform weer voor mezelf en ga op zoek naar nieuwe avonturen. Ik kom overal zeenaalden tegen en dat wordt de volgende missie. Zo klooi ik door met wisselend succes maar ik besluit na een uur terug te gaan want ik wil ook nog naar Anna-Jacoba polder ( AJP).

20141018_021__DSC2894

Terug op de parkeerplaats staan er nog steeds 2 auto’s. Het moet niet gekker worden. Ik had wel wat later kunnen gaan. Bij het omkleden is het toch wat fris en met de verwarming op Max. toer ik richting AJP. Na een warme chocolademelk ben ik weer het mannetje en daal af in het haventje. Aan de overkant zijn andere duikers bezig dus ik blijf een beetje uit de buurt want het wordt hier snel stoffig. Ik zwem eerst verder het haventje in maar ik zie al snel dat het zicht steeds slechter wordt.Ik steek half over en volg de mossel strengen (of wat daar nog van over is) terug richting de havenmond. Eerlijk gezegd lijkt het er op dat deze plek zijn beste tijd heeft gehad. Nu er nauwelijks nog mosselen hangen is er minder te zien en neemt het zicht af want er zijn geen mosselen meer om het water te filteren. Pas helemaal in de havenmond wordt het weer leuk. Goed zicht en de over de breedte gespannen kabel is prachtig begroeid. Hier kan ik nog even helemaal los gaan voordat ik het toch koud ga krijgen en het water weer uit kruip. Ik wil hierbij trouwens de onbekende personen bedanken die een touw hebben klaar gelegd op de Linker pier inclusief lood en boeitje.

20141018_080__DSC2953

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief