Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Reizen

Een lang weekend Curaçao

Een lang weekendje Curaçao, zo voelt het een beetje: slechts vijf dagen heb ik op mijn favoriete Caribische eiland. Niet veel, maar nog altijd beter dan helemaal niet gaan.

Een kleine klus voor een grote klant van mij in de dance-wereld is de reden dat ik “moet” maar als je het leven ziet als een feestje maakt het niet uit of het nu onder of boven water is.

Photo: Rudgr.com [www.rudgr.com]

«Weet je waar hier de beste feesten zijn?» vraagt een vermoeid uitziende jongen naast me bij de huurautobalie. Ik kijk hem lachend aan – na elf uur vliegen in de premium economy van Arke ben ik nog zo fris als een hoentje: «Volgens mij ga jij vanavond niet veel meer doen, maar ik denk dat ik morgen wel wat voor je weet!»
‘Morgen’ is namelijk Paradise World Festival, de eerste editie van een nieuw dance-evenement op het eiland. De organisator, van oorsprong uit Curaçao, weet hoe verliefd ik op het eiland ben en weet ook hoe onmogelijk ik nee kan zeggen op de vraag of ik even langs wil komen om het een beetje fatsoenlijk vast te leggen. Het hebben van een rubberen ruggengraat heeft zo zijn voordelen en ik sta na vier jaar eindelijk weer eens op mijn favoriete Caribische eiland!

Het staat er toch echt in mijn scherm: «Negen uur sharp bij de Caracasbaai, moet geen probleem voor je zijn, je bent toch om zes uur wakker morgen – het wordt Oostpunt!!!»
Niels ‘Dive Charter Curaçao’ Jorissen ken ik al sinds hij begon met duiken aan de noord- en oostkant van het eiland en hij weet als geen ander hoe hij me blij kan maken. Hoe vaak ik ook de afgelopen zeven jaar met hem ben meegegaan, de oostkant van het eiland wilde er maar niet van komen.

Photo: Rudgr.com [www.rudgr.com]

Je zou denken dat ik inderdaad van voorpret (en jetlag) de volgende morgen bij dageraad naast mijn bed sta te springen maar niets is minder waar – vol moeite hijs ik me om half acht uit de kussens. Het is maar goed dat ik mijn camera al tevoren klaar heb gezet. Pas na een blik uit het raam met vol uitzicht op een in de zon badende Pontjesbrug met Willemstad op de achtergrond wil ik pas een beetje wakker worden. We gaan duiken, yes!

Hoe klein de wereld is, blijkt een paar uur later, Marloes van Dolphins Dive Centre in Brouwershaven is ook op de boot aanwezig. Facebook blijkt toch weer eens ontzettend handig: er blijken maar liefst vier bekenden van mij op het eiland te zijn in de korte tijd dat ik er ben. Eentje zal vandaag tegen wil en dank tot mijn model worden gebombardeerd. Marloes, bezig met een duikgids van het eiland, is hier meer achter dan voor de camera te vinden maar zo makkelijk komt ze er niet vanaf. Ik hoor iets over een grot en een rotsboog, daar moet gewoon een mooi hangende duiker bij. Tegensputteren is zinloos. Oostpunt here we come!

Photo: Rudgr.com [www.rudgr.com]

Deze trip vond plaats in december 2012.

Wordt vervolgd…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief