Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Laat de lente nu maar komen!

Dirk wijzigt zijn duikplannen van de Zeelandbrug naar Dreischor Frans Kok rif om uit te wijken voor de harde wind en golven. Natuurlijk filmde hij de duik!


Datum: 17-3-2017
Duiklocatie: Dreischor Frans Kok rif

duikreport-call-to-action-350x85

Met buddy Pierre Spirlet heb ik afgesproken om op de LW kentering aan de Zeelandbrug te duiken. Daar aangekomen zien we dat het zicht onder water zeker niet goed zal zijn: er staat een stevige wind uit het Westen en langs de dijk heeft het water een slijkkleurtje … Dat heeft geen zin en we besluiten om naar Dreischor te rijden … Het enige buddypaar dat ook aan de Zeelandbrug aanwezig is gaat het er toch op wagen. We zien hen daarna terug wanneer we bij Dreischor uit het water komen: het zicht was 0,5 meter. Goed besluit dus!

Dirk_Van_den_Bergh_20170317_penseelkrab-48648

Bij het optuigen blijkt er iets mis met het trimvest van Pierre: het blijft opblazen. Oei … voor niets zo ver gereden … Maar Pierre blijkt een goede technieker te zijn. Met wat klopwerk op het ventiel is het probleem opgelost! Oef!

Ik sta ondertussen al volledig opgetuigd en het is OK voor Pierre dat ik al naar de waterkant ga (zo kan ik al wat uitblazen na die toch wel steile trap aan de duikstek). Ik doe in zijn bijzijn nog even zelf een check of ik compleet ben.

Lang moet ik niet wachten … daar is Pierre al! Er volgt een vloek in het Antwaarps die ik niet ga publiceren … Hij heeft zijn handschoenen vergeten … Terug die lastige trap over en weer … Hij doet zijn set daarom terug af. Pierre had me juist verteld dat hij 3 keer per week naar de fitness gaat, dus dat wordt dan een 4e keer hé!

Dirk_Van_den_Bergh_20170317_mosselen-48648

Eindelijk kunnen we het water in. Ik laat Pierre voorgaan want hij duikt droog en ik nat. We geven mekaar het teken om onder te gaan. Oei … er is iets niet in orde bij Pierre … Gelukkig begrijp ik het snel: om zijn set af te doen en zijn handschoenen te gaan halen heeft hij de kraan waar de inflator van zijn droogpak aan vast zit moeten dichtdraaien en door al de heisa heeft hij die terug vergeten open te draaien …

Zo, we zijn vertrokken! Het wordt een zeer rustige duik met goed zicht, zelfs op 9 meter diepte. Het water is nog koud en veel leven is er niet te bespeuren. Een enkele grondel, wat gekromde aasgarnalen, uiteraard krabben, geen enkele kreeft, maar wel opvallend veel doorschijnende zakpijpen.

Plots zie ik stof opwaaien. Yes! Voor het eerst zie ik een vrij zwemmende vorskwab. Vóór mijn camera op ON slaat is hij echter al terug in zijn schuilplaats gezwommen. Met belichting van mijn duiklamp kan ik enkel zijn kop nog filmen.

We hebben niet veel bewogen en ik krijg het een beetje koud. Ik doe teken aan Pierre om terug te keren. We komen mooi terug aan de stijger uit.

En wat hebben we geleerd? Ook al ken je mekaars uitrusting ondertussen al (36 duiken samen), zelfs dan mag je geen enkele stap in de buddy check overslaan!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief