Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Laagseizoen

Murex_achterkant

Begin maart gaat het seizoen van start in Noord-Sulawesi. De rustige maanden zitten er dan op. Althans… rustig?

Januari en februari zijn de rustige maanden in Noord-Sulawesi. Deze periode is het ‘officieel’ regentijd maar dat klinkt erg negatief. Er zal zeker wat regen naar beneden komen, iets meer dan normaal maar over het algemeen is het gewoon fantastisch weer en perfect voor te duiken.

Doordat het laagseizoen is, hebben we bij Murex dus een rustige periode in het resort wat gasten betreft maar dat wil niet zeggen dat er minder werk wordt verzet. Dit is de perfecte tijd om het resort en de boten te onderhouden en verbeteren. Op het moment van schrijven zijn er al 2 boten helemaal opgeknapt en ligt de derde in het droge dok. Er moet hard gewerkt worden – in maart start het seizoen immers weer. De 3 boten krijgen allemaal een fikse opknapbeurt. De buitenkant heeft een nieuwe bedekking gekregen, het inwendige frame is vernieuwd en de boten zijn natuurlijk ook opnieuw geverfd.

Onderhoud_Murex_2016_3Onderhoud_Murex_2016_2

In het resort in Manado krijgt de helft van alle bungalows een nieuw dak – geen eenvoudig karwei maar hard nodig. Tegen de tijd dat alles klaar is, zien de bungalows er weer als nieuw uit. In Bangka hebben we een geheel nieuwe keuken gebouwd. Tijdens een korte storm in december raakt een omgewaaide boom een stukje van de keuken. De schade viel mee maar voor ons reden om de hele keuken aan te pakken. Het terras aan het restaurant is vergroot zodat er nu plek is voor meerdere gasten om al fresco te eten – iets wat onze gasten maar al te graag doen. Ook in Bangka is een aantal bungalows helemaal opgeknapt – nieuwe plafonds erin en alles een nieuw likje verf.

Onderhoud_Murex_2016_1Onderhoud_Murex_2016_4

We hebben ook een groot aantal nieuwe duikmaterialen gekocht. Bangka had vorig jaar al helemaal nieuwe wetsuits en vinnen gekregen en nu hebben we ook geïnvesteerd in nieuwe ademautomaten die in beide resorts gebruikt gaan worden. Voor alle gidsen hebben we bovendien nieuwe 5 mm wetsuits en vinnen gekocht.

Als volgende maand het nieuwe seizoen start, zijn we er helemaal klaar voor en kunnen al onze gasten weer genieten van Murex en de fantastische duikspots rondom Manado, Bunaken, Bangka en Lembeh.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief