Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Aike Willemsen – La Isla Verde 3/3

Ze moeten bijna bukken tijdens het aankoppelen, want de vliegtuigen op La Palma komen soms laag over. Naast het duiken zoekt Aike het ook hoger op: hij loopt een rondje over de rand van een vulkaankrater.

Tijd om weer te duiken, 2 duiken bij “La Bajita”, direct gelegen onder de landingsbaan en tijdens het omkleden komt er een laag overvliegen, hebben we dat ook eens gezien. Via een boothelling lopen we het water in en tussen de stenen zie ik wat pijlkrabben zitten. Ik maak een close-up van zijn spitse kop en daarna valt mijn oog op 2 verschillende zeesterren. Ik maak wat foto’s met de macrolens en zie op het schermpje pas hoe bijzonder hun pantserhuid is.

Aan het einde van de duik dobberen we nog wat rond in het baaitje waar we alweer een rog zien. De tweede duik maar eens kijken of hij nog te vinden is.

Aike Willemsen-100517-pijlkrab-51292

Aike Willemsen-100517-zeester-51292

Setje ombouwen, wat eten, drinken en we kunnen weer het water in voor de volgende duik. We kijken in het begin of de rog er nog zit maar die is al vertrokken. We duiken ditmaal de andere kant op gaan bij een grotje kijken. We kunnen er een meter of 10 in en kijken wat rond. Aan de wand zit een mooie zeeanemoon en als we weer bij de uitgang komen zie ik een platvis op het zand liggen, ik vermoed een Atlantische Bot.

Centimeter voor centimeter kom ik dichterbij en ik heb geluk, hij blijft rustig liggen zodat ik een foto kan maken. Mooie gekleurd met sepia-achtige ogen, leuk visje! We zien nog een jonge kogelvis en dan is het helaas weer tijd om het water uit te gaan.

We drinken wat na in een lokaal restaurant wat er op het eerste gezicht niet uitziet maar aan de drukte te zien doen ze toch wat goed en ze hebben koud bier, daar gaat het om! Thuis nog even een bommetje in het zwembad en genieten van de zonsondergang.

Aike Willemsen-100517-Zeeanemoon-51292

Aike Willemsen-100517-Bot-51292

Onze laatste dag hier op het eiland, morgen vliegen we weer naar huis. De rest wil bij het zwembad liggen en een boekje lezen maar dat kan ik niet de hele dag. Ergens op internet gelezen dat er in de buurt een kleine krater is waar je een rondje over de rand kan lopen. Het is geen bestaand pad dus ik teken een GPS route uit en ga op pad.

Ik zet de auto neer op een asvlakte en zie de groene krater Montaña Enrique” in de verte al. Mijn GPS leidt mij naar de rand van de krater en in het midden is denk ik iets van een oude stal en een stenen afzetting. De krater heeft ongeveer een doorsnede van 250 meter en geeft je een 360 graden uitzicht op dit deel van La Palma.

Ik loop weer van de krater af en besluit stukje over de asvlakte te lopen, het is totaal wat anders dan het Noorden van La Palma maar zeker ook mooi. Na 2 uurtjes kom ik weer bij de auto uit zonder ook maar iemand gezien te hebben, dat geeft wel aan hoe rustig het eiland is!

We halen onze duikspullen op bij Casa de Buceo waar ze ondertussen ook een tapasbar geopend hebben, dit mag je zeker niet missen als je hier op het eiland bent, erg goede tapas en een relaxt sfeertje. Beter kunnen we de vakantie niet afsluiten.

Aike Willemsen-110517-Montaña Enrique-51292

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief