Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Aike Willemsen – La Isla Verde 2/3

Een duik vanaf een strandje met zwart zand, onder water onder een lavaboog door en een wandeling over smalle paadjes en langs steile afgronden : Aike Willemsen geniet weer van alles wat La Palma te bieden heeft.

Vandaag weer een duikdag. We verzamelen bij de vuurtorens in het zuiden en rijden door naar “Las Cabras”. Echt een plekje met een klein zwart strandje waar je anders nooit terecht zou komen. Tussen alle lava formaties erg veel begroeiing vol met kleine garnaaltjes en heremietkreeftjes.

Ook een aantal murenes hier waaronder de goudstaart, bruin met goud gele stippen en van binnen een witte bek, leuk foto object! Ook vandaag weer een erg grote rog liggend op het zand.

Aike Willemsen-080517-Goudstaart murene-51285

Tussen het duiken door tijd om wat te rusten en eten, geen straf hier want het is een mooie plek en 25 graden en een zonnetje maken het geheel af. We lopen weer vanaf het strandje het water in en duiken dit keer de andere kant op.

We komen bij een groot stuk geel spons koraal aan welke vol zit met Tylodina perversan slakjes, ook wel gele paraplu slakjes genoemd. Tientallen zitten er op het koraal. Een mooie foto maken valt nog niet mee want alles is geel, nadat iedereen de slakjes gezien heeft kan ik even rustig de tijd nemen om mezelf zo te positioneren dat in ieder geval de achtergrond donker wordt en de longen van het slakje goed zichtbaar zijn.

We vervolgen onze weg onder een lava boog door en er zit een grote groep Atlantische lipvissen, ze hebben iets weg van papegaaivissen. Mooie felle kleuren maar zodra je in de buurt komt zijn ze weg. Rustig zweven net boven de bodem en wachten totdat er een groepje om me heen zwemt. Het blijft een lucky shot want ze gaan alle kanten op.

Na het duiken wat opfrissen en door naar restaurant Franchipani. Leuke bediening, goed eten, erg goede wijnen, kortom geslaagde avond.

Aike Willemsen-080517-geel paraplu slakje-51285

Aike Willemsen-080517-Lipvis-51285

Vandaag gaan we wandelen bij de waterbronnen van Marcos y Cordero. We zetten de auto op de parkeerplaats een stukje voor het bezoekerscentrum van Los Tilos. Vanuit hier gaat er dagelijks een taxi naar Casa del Monte, het beginpunt van de wandeling. Het eerste deel gaat over een bochtige asfalt weg, het tweede deel over een zandweg vol met gaten, alleen de taxirit van een uur is al de moeite waard.

Het grootste deel van de wandelroute loop je langs het waterkanaal en door tunnels waarvan de langste 400 meter is, een zaklamp is dus wel een vereiste als je je hoofd niet 20 keer wilt stoten en je sokken enigszins droog wilt houden. De eerste tunnels zijn redelijke droog maar daarna volgt er eentje waar het water overal vandaan komt, met wat spring werk en een waterdichte jas kom je een heel eind.

Tussen de tunnels in is het uitzicht super, mooie smalle paadjes naast diepe afgronden en vlagen mist die over de groene bergtoppen heen komen. Het water uit het kanaal is lekker koud en drinkbaar dus we hoeven niet al te veel in onze rugzak mee te slepen. 12 kilometer later (en 1000 meter lager) komen we weer aan bij de auto. Zo hebben we weer een schitterend stukje van de Palmese natuur gezien.

Vandaag gaan we uit eten bij Tasca Catalina, een van mijn favorieten. Lekkere tapas, goede wijn, vriendelijke mensen en uitzicht op de zee.

Aike Willemsen-0905017-Bronnen Marcos-51285

Aike Willemsen-0905017-Bronnen Marcos2-51285

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief