Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Duiken met haaien als je ongesteld bent?

Het zal mannen niet zo bezig houden, maar menige vrouw die duikt, heeft het zich vast wel eens afgevraagd. Kun je duiken met haaien als je ongesteld bent?

Het antwoord is kort: ja. Mannen kunnen nu stoppen met lezen, zij zijn weer een weetje rijker. Voor de vrouwelijke duikers zullen we het antwoord wat verder onderbouwen.

De eerste gedachte is natuurlijk dat haaien aangetrokken worden door bloed. Mensenbloed is echter heel anders van samenstelling dan vissenbloed. Omdat haaien zich vooral voeden met vis, is het logisch dat ze aangetrokken worden door vissenbloed. Om precies te zijn, door bepaalde chemische stoffen in het vissenbloed. Precies de stoffen die niet voorkomen in mensenbloed.

Daarnaast is de hoeveelheid bloed die vrijkomt tijdens de menstruatie, vrij beperkt en verdeeld over meerdere dagen. Tijdens de duik komt er echt maar een heel klein beetje vrij. Bovendien bestaat het vocht dat tijdens de menstruatie wordt afgegeven, niet alleen uit bloed, maar is het een combinatie van bloed en andere afscheiding. Een haai kan mensenbloed of menstruatiebloed zeker waarnemen, maar zal dit niet met voedsel associëren.

Haaien zijn dieren die vaak nieuwsgierig reageren op prikkels. De geur van menstruatiebloed kan een prikkel zijn voor een haai om eens te kijken wat er te zien is, maar dat is geluid, spetteren of in je duikpak plassen ook. Statistisch gezien is de kans dat een van de andere duikers in zijn pak plast en daarmee een nieuwsgierige haai aantrekt, groter, dan dat een haai afkomt op de geur van menstruatiebloed. Dus de mannen die tot zover doorgelezen hebben, moeten zich meer zorgen maken over hun pakplassende buddy’s dan over hun ongestelde vrouw.

Er is geen enkele reden om aan te nemen dat je niet kan duiken met haaien als je ongesteld bent. Daarbij geldt natuurlijk wel de basisregel dat je alleen moet gaan duiken als je fit bent en je goed voelt. Of er nu haaien of geen haaien in de buurt zijn.

1 reactie

  1. Tja als man die wel heeft doorgelezen, weet je nu wat ik mij af ga vragen als ik een haai tegenkom 😉

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief