Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Kreeft vangt paling!

Hij schreef heb het nog maar enkele dagen geleden:  bij de Bergse Diepsluis valt altijd wel iéts te beleven en zo ook nu weer!


Datum:  11 september 2016
Duiklocatie: Bergse Diepsluis

duikreport-call-to-action-350x85

Blikvanger was ditmaal een kreeft die een paling in haar hol sleept.

Een lid van onze club moet vandaag duikleider spelen in het kader van zijn 3* opleiding, maar hij is te laat … (pech met de auto). Wij beginnen alvast op te tuigen en net als we dan maar te water willen gaan komt hij er aan gereden. Stress!!! Vlug wat formaliteiten zoals duikkeuring en flesinhoud … Wij krijgen toelating om alvast onze duik te starten én we krijgen toelating om er een duik van langer dan een uur van te maken (check de stek hadden we al gedaan en bovendien heeft mijn buddy, Mirjam van der Sanden, hier al 210 keer gedoken!)

Dirk_Van_den_Bergh_20160911_spiering-40531

We beginnen met het zoeken naar steenslijmvisjes bij de trap. Mirjam vind er een kleintje, maar die wordt steeds weggejaagd door een krabbetje: moeilijk te filmen dus. We zakken af naar 7 meter en zo komen we de kreeft met haar vangst tegen. Terwijl ik haar aan het filmen ben komt er een buddypaar voorbij die niet aan het duiken zijn, maar aan het bodemwandelen … stof langs alle kanten, gedaan met filmen … Niet te begrijpen toch? Als je dan ziet dat er iemand aan het filmen is, dan blijf je toch op afstand!

Dirk_Van_den_Bergh_20160911_buddymet erwtenkrabje-40531
Iets verder komen we een vrij zwemmend erwtenkrabbetje tegen dat mooi voor de lens komt hangen. De krabbenoorlog heb ik in een afzonderlijk filmpje gezet.

Op zeker moment worden we volledig omringd door een school glimmende visjes. Hiervan stuur ik een foto door naar bioloog Peter H. van Bragt om te weten welke visjes het zijn. De foto is echter niet duidelijk genoeg om zekerheid te krijgen, maar hij denkt dat het spieringen zijn.

Op het einde van de duik gaan we bij de trap opnieuw op zoek naar de steenslijmvisjes en met succes deze keer! Mirjam wou ze zo graag op de film, maar … balen! Batterij leeg! Je kan ze op mijn filmpje zien Mirjam, hi, hi.

Dirk_Van_den_Bergh_20160911_paardenanemoon-40531

Na 111 minuten komen we terug boven. Een persoonlijk record voor mij qua duiktijd en ik heb nog 49 bar over! De andere buddyparen zijn al omgekleed en staan ons samen met de duikleider op te wachten. Hij had even overwogen om de 112 te bellen … Gelukkig hadden we verwittigd dat het een lange duik zou worden!

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *