Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Koraaltuintjes ontdekt op 4 kilometer diepte

Koraaltuintjes, een koraalkerkhof en mini-ecosystemen op 4 kilometer diepte – onderzoekers ontdekten een verbijsterende rijkdom aan leven!


Onderzoekers van de University of Western Australia hebben voor de kust van West-Australië op 4 kilometer diepte ‘koraaltuintjes’ ontdekt, die elk een mini-ecosysteem vormen met een reeks organismen.

Met behulp van een ROV (Remotely Operated Vehicle) bracht het team drie ravijnen tot op een diepte van 4.000 meter in kaart. Langs de steile drop-offs ontdekten ze volop leven.

Volgens de onderzoekers is het belangrijk om meer te weten te komen over het leven in de ravijnen, omdat het water daar afkomstig is van Antarctica. Dit water voedt op zijn beurt alle grote oceanen ter wereld en reguleert het klimaatsysteem. Dit is een belangrijke ontdekking, ook omdat het overgrote deel van de drie oceanen rondom Australië nog niet eerder verkend is. Het onderzoek vond plaats in de Bremer-, Leeuwin- en Perth-ravijnen. In het Bremer-ravijn bevindt zich naast levend koraal ook een uitgestrekt koraalkerkhof.

Kijk onderstaande video voor de hoogtepunten van de expeditie.

1 reactie

  1. Toch maar even m’n diepduik specialty halen. 😛

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief