Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Materiaal

Waar let je op bij het kiezen van een onderwaterhuis?

Ga jij onder water filmen en fotograferen en wil je een onderwaterhuis aanschaffen? Waar let je dan op? Wij hebben een aantal tips voor je.

Beschikbaarheid

Lang niet voor elke camera bestaat ook een onderwaterhuis. Het is dus slim om voordat je een camera koopt, ook te kijken of er een huis voor is. Hopelijk heb je je oog laten vallen op een camera waarvoor verschillende fabrikanten een onderwaterhuis leveren. Dan kun je kiezen!

Type duiken

Wat wil je met de camera doen? Ga je alleen fotograferen of filmen tijdens het snorkelen? Ben je een recreatief, of technisch duiker? De diepte waarop een onderwaterhuis maximaal kan worden gebruikt, kan nogal verschillen. Datzelfde geldt voor de stootvastheid – die verschilt niet alleen door de gebruikte materialen, maar ook door de constructie van het huis. Goed om vooraf te bedenken wat voor gebruiker je bent.

Ergonomie

Elk onderwaterhuis voelt anders aan. Hoe houdt het vast en hoe bedien je de camera? Sommige fabrikanten kiezen ervoor om functieknoppen op een andere plek te plaatsen. Door het formaat van het huis en de bereikbaarheid van de functieknoppen is het heel persoonlijk hoe dat aanvoelt. Andere kiezen er bewust voor om niet alle functieknoppen onder water bedienbaar te maken. Kan jij de functies die je wilt gebruiken, straks ook onder water gebruiken?

Randapparatuur

Is alle randapparatuur die jij voor ogen hebt, beschikbaar? Zijn er poorten voor de lenzen die je wilt gebruiken? Zijn er bijvoorbeeld externe monitoren of kunnen er hoekzoekers worden aangesloten? Heb je adapters nodig om voorzetlenzen te kunnen gebruiken of passen deze direct op het huis? Allemaal factoren die meespelen bij je keuze voor een specifiek onderwaterhuis. Kijk niet alleen naar wat je nu wilt gebruiken, maar probeer ook vooruit te denken.

Totaalbudget

Het is verstandig om bij het kiezen van een onderwaterhuis niet alleen naar de prijs van het huis zelf te kijken. Let ook op de prijzen van de randapparatuur. Glazen groothoekpoorten zijn over het algemeen duurder dan uitvoeringen met een kunststof dome. Zijn beide versies voorhanden, welke wil je dan gebruiken en wat kosten ze? Kan je randapparatuur van andere merken gebruiken en is dat interessanter met het oog op je totaalbudget? Ook als je de hele set niet in één keer wilt aanschaffen, is het goed om hiernaar te kijken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief