Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Kom je verwonderen bij Summerlabb!

Van 22 tot en met 25 juni vindt Sail Den Helder plaats met als speciale attractie het Summerlabb van Jan Douwe Kroeske!

Summerlabb is een initiatief van Jan Douwe Kroeske. In de jaren negentig was hij al gefascineerd door technologische ontwikkelingen en innovaties, wat tot uiting kwam in het programma Jules Unlimited, waarvan hij een van de presentatoren was. Regelmatig was hij voor het programma op de zeebodem te vinden of maakte hij kennis met technologische snufjes die onze toekomst zouden bepalen.

Die fascinatie voor de toekomst heeft hij ook nu nog en dan met de nadruk op een duurzame toekomst. Vanuit die optiek heeft hij Summerlabb opgezet. Met een duurzaam paviljoen trekt SummerLabb het land door als een rondreizende Stad van de Toekomst. Samen met haar partners, variërend van start-ups tot multinationals en onderwijsinstellingen (van mbo tot universitair medisch centrum), wordt een sneakpreview gegeven van een toekomst vol verrassingen en vernieuwingen.

Op SAIL Den Helder van 22 tot en met 25 juni verwondert SummerLabb zich over nieuwe ontwikkelingen. Getijdenenergie, nieuwe vismethoden, klimaatverandering, onderwaterrobots, de kracht van zeewier, plantjes kweken op de bodem van de zee, over de manier waarop de traditionele energieproducenten zich groeperen rond ontwikkelingen rond zon, wind en waterstof en over de toekomst van de Noordzee.

  

Bijzonder is ook de aanwezigheid van één van de ‘bollen’ uit NEMO’s Garden! Je kunt met eigen ogen zien hoe planten op de bodem van de zee worden gekweekt – dé toekomst! Eerder dit jaar bracht Jan Douwe al een bezoek aan de ’tuin’ op de zeebodem van het Italiaanse Noli. Onderaan kun je het filmpje kijken.

SummerLabb heeft een bijzonder plek, de Paragon C-462, een productieplatform. Eén bonk staal, je kunt het niet missen aan de Nieuwediepkade in de haven van Den Helder.

Openingstijden tijdens SAIL Den Helder
Donderdag 22 juni van 10:00 – 20:00 uur
Vrijdag 23 juni van 10:00 – 20:00 uur
Zaterdag 24 juni van 10:00 – 20:00 uur
Zondag 25 juni van 10:00 – 15:00 uur

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief