Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Kom naar de docu ‘Zoek! de vrouw, de hond en de dood’

Signi Zoekhonden is volop in het nieuws. Maar wie is Esther van Neerbos, de vrouw achter Signi, en wat drijft haar? In de documentaire Zoek! de vrouw, de hond en de dood leer je haar kennen.

Goed werk, dat verricht Esther Neerbos met haar honden en de vele vrijwilligers. Dankzij haar tomeloze inzet worden regelmatig vermissingen opgelost en wordt er een einde gemaakt aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Haar honden zijn gespecialiseerd in het herkennen van dode lucht, in het bijzonder dode lucht onder water. De mensen die Esther zoekt, hebben vaak voor een levenseinde gekozen op een verborgen plek in het landschap. Esther moet de natuur met behulp van haar honden steeds opnieuw doorgronden om de vermiste te vinden. Ondertussen heeft ze te maken met overheidsinstanties die worstelen met het fenomeen van de burgerspeurder, en roert ook het thuisfront zich.

Voorvertoning en nagesprek met de duikers

Op zaterdag 29 oktober wordt de docu vertoond in het Vestzaktheater in Son. Een aantal duikers uit de film zal aanwezig zijn om samen te reflecteren op hoe het is om als duiker mee te helpen vermisten te vinden. En wat zijn de hindernissen voor sportduikers die zich als vrijwilliger willen inzetten voor goede doelen? Ook Klaudie Bartelink van Duik de Noordzee schoon en Dutch Maritime Productions praat mee.

Ben je erbij?

Wil je erbij zijn op zaterdag 29 oktober? Dat kan! De voorstelling is gratis, maar om zeker te zijn van een plek moet je je wel aanmelden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief