Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Koen Prins – Een unieke duikstek

De Zwarte Cross had dit jaar een wel heel speciale attractie: de onderwaterkroeg. Overigens een kroeg zonder bier. Koen Prins was erbij.

Datum 26-27-28 juli 2013
Locatie Lichtenvoorde

De Zwarte Cross biedt ieder jaar een bijzonder programma, dat speciaal voor en door de Zwarte Cross ontwikkeld word en geheel bestaat uit maatwerk.

Dit jaar was het onder andere mogelijk om, op het Zwarte Cross terrein, onder water naar een authentiek ingericht Achterhoeks café te gaan. Het onderwater café was ingericht in een tot duik tank omgebouwde zeecontainer, met ruim 25.000 liter water.
Een biertje drinken zat er niet in, aangezien duiken en alcohol vanzelfsprekend niet samen gaan, maar een potje kaarten kon wel aan een tafeltje met het traditioneel Perzische kleedje.

Gedurende de drie festivaldagen was het onderwater café bemand door een aantal duikers die acts opvoerden voor de toegestroomde bezoekers.

Zo werden er onder andere gitaarsolo’s onderwater gespeeld maar was ook de ouderwetse telefoon op tafel constant in gebruik.
Nadat de organisatie van de Zwarte Cross een persbericht had verstuurd over het onderwater café, heeft de landelijke pers massaal aandacht besteed aan deze unieke vorm van onderwaterentertainment. Maar zelfs met alle persaandacht in gedachten, was iedereen verbaasd over de massale aandacht van het publiek voor het café. De drie dagen dat het onderwatercafe geopend was bleef het publiek in grote getallen voor het café staan om te genieten van de shows en om vele foto’s en filmpjes te maken.
Naast het publiek hebben ook alle media die een reportage maakten over het festival het onderwatercafe meegenomen in hun verslagen. Zo is o.a. de verslaggeefster van 3 voor 12 als introducee meegenomen in het onderwater café. Zo kreeg zij een unieke kans om zelf te ervaren wat het inhield om dit speciale café te bezoeken.

Voor de bezoekers van de Zwarte Cross was dit een buitengewoon stuk entertainment wat volledig bedacht en uitgevoerd is door de Zwarte Cross en de denktank van media partner OpdeFoto.com. Niet te vergeten is dit natuurlijk ook een mooie promotionele stunt voor de duiksport. Met ruim 160.000 bezoekers zijn vele mensen in contact gebracht met de duiksport en de vele mogelijkheden die deze met zich mee brengt.
Gezien het grote succes van het onderwater café zal tijdens de evaluatie worden gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden voor volgend jaar.
De Zwarte Cross en OpdeFoto.com willen alle bezoekers hartelijk danken voor het getoonde enthousiasme tijdens deze bijzondere festival dagen!

2Fotocredits: Bram Oosterhuis & Ronald Uilenberg – www.opdefoto.com

 

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *