Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Indonesië - algemeen

Feest van kleur in de wateren rond Misool

Duiken in beschermde zeegebieden is als duiken in het paradijs. Zeker in de wateren rond Misool in de eilandengroep Raja Ampat, waar het gezonde onderwaterleven zich in vol ornaat laat zien.

In Raja Ampat zijn er zeven beschermde zeegebieden. Het Misool Eco Resort, opgericht door Andrew en Marit Miners, is er één van. Hun idee om een kleinschalig project op te richten groeide over de jaren heen uit tot de Misool stichting en een duurzaam luxueus resort.  Tezamen met de naburige gemeenschappen en steun van de lokale overheid werd er een zeegebied van 425 vierkante kilometer afgebakend waar geen visvangst is toegestaan. Het resort financiert niet alleen de bescherming van het gebied door dagelijks parkrangers in te zetten, maar zorgt er ook voor dat de lokale bevolking via tewerkstelling en onderwijs betrokken is bij het project.

Na jaren van volharding en intensieve controles zijn de riffen en het visbestand er fenomenaal hersteld. Grote scholen vissen zwemmen over prachtige koraaltuinen. Enorme gorgonen dansen in de stroming terwijl manta’s en schildpadden onverstoord rondzwemmen. De ondiepe wateren in de baai van het resort zijn een kraamkamer voor jonge haaien, terwijl iets verderop in dieper water grote exemplaren rondzwemmen. In het beschermd gebied zwemmen er nu 25 keer meer haaien rond dan erbuiten. Ook wobbegong- en Epaulethaaien zijn hier geen uitzondering. Duikstekken zoals Fiabacet en Boo Window zijn inmiddels een begrip geworden in de duikwereld. Het project dat Andrew en Marit in dit gebied opstartten, kan alleen maar respect afdwingen en als voorbeeld dienen voor de rest van de wereld.

Tijdens de liveaboard  met de Ilike worden er verschillende duiken gemaakt in de wateren rond Misool.

Speciale duik- en fotoreis met Filip Staes

Van 4 tot 16 oktober kun je samen met onderwaterfotograaf Filip Staes deze kleurrijke wateren vol leven ontdekken vanaf de live-aboard Ilike. De mooiste duiken maken en tegelijk je fotoskills verbeteren, een prachtige combi! 

De duik- en fotoreis met Filip Staes op de Ilike wordt georganiseerd door:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief