Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Klein Curaçao

Klein Curaçao mag zeker niet ontbreken op het programma van je vakantie. Het kleine zusje van Curaçao is onbewoond en leuk voor een dagtrip!

Klein Curaçao is nog geen 2,5 kilometer lang en 750 meter breed. Het ligt 11 kilometer ten zuidoosten van de meest oostelijke punt van Curaçao.

De dagtrips worden met verschillende boten uitgevoerd, van kleine RIB’s tot luxe catamarans. Bijna alle boten bieden duiken en snorkelen aan, maar niet iedere boot is even geschikt voor duikers. Boek dan ook een dagtrip op basis van wat je wilt!

Het strand is prachtig en je kunt er heerlijk snorkelen. Vaak zie je dan meer schildpadden dan wanneer je hier duikt.

Een dagtrip Klein Curaçao is ook heel leuk als je met mensen gaat die niet snorkelen en niet duiken. Zij kunnen zonnen en zwemmen vanaf de boot of vanaf het eiland en samen met de duikers of snorkelaars lunchen.

Divers

Het eiland is niet groot, maar zeer divers. De westkant van het eiland ligt beschut en heeft een lang hagelwit strand. De oostkant van het eiland ziet er echter totaal anders uit. Hier slaan hoge golven op de rotskust en is de kust bezaaid met aangespoeld hout, plastic en regelmatig delen van wrakken.

Aan de westkust van het eiland zijn op het strand enkele overkappingen gebouwd – schaduw! Verder is de enige bebouwing op het eiland een vuurtoren en een oud quarantainegebouw. Beide zijn vervallen, maar leveren een mooi plaatje op.

Als je gevoelig bent voor zeeziekte, kun je hiervoor het best iets innemen, want tijdens de overtocht zal er zeker deining zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief