Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Kathaai in de Oosterschelde – Het verhaal achter de foto

Ron Offermans, die in november bij ons in beeld is, bewijst eens te meer dat je altijd een camera mee moet nemen.

In februari 2004 had ik net mijn analoge onderwatercamera verkocht en was ik in afwachting van het nieuwe Ikelitehuis voor de net aangeschafte digitale Nikon D100. Ik had toch afgesproken om een duikje te maken, maar vanwege een gezellig avondje uit hadden we op het laatste moment de vroege kentering bij de Zeelandbrug maar gelaten voor wat het was. Hiervoor in de plaats zouden we, op een wat comfortabelere tijd, een duikje buiten de kentering bij Zoetersbout gaan maken. Omdat ik op dat moment geen serieuze onderwatercamera had, maar een duik geheel zonder camera geen optie was, had ik de heel eenvoudige Canon IXUS compact camera meegenomen. Deze camera was eigenlijk alleen bedoeld om onze opgroeiende kinderen te fotograferen. Voor dit doel had ik er ook een onderwaterhuisje bij om hem te beschermen als we naar het strand gingen. Dit kwam nu goed uit.

Niet heel erg hoopvol gingen we op deze gure februaridag bij Zoetersbout te water. Geheel onverwacht stuitte ik al heel snel op een ongebruikelijk groot vissenlichaam. Ik zag niet meteen de kop, maar de structuur en de lichaamstekening gaven mij al een indicatie van wat het zou kunnen zijn. Mijn eerste reactie was het geven van een lichtsignaal naar de iets voor mij zwemmende duikbuddy. Die ving dat gelukkig snel op en in de lichtbundels van onze beide duiklampen ontwaarden we een heuse kathaai van ruim een meter lengte. Met deze lichtbundels moest ik ook mijn foto’s maken, want ik had geen flitsers bij de IXUS.

Door de gebrekkige apparatuur zijn de foto’s kwalitatief niet van een hoog niveau, maar de foto’s zijn mij toch heel erg dierbaar. Daarnaast zijn ze een goed bewijs dat je altijd een camera bij je moet hebben omdat je echt nooit weet wat je tegen kunt komen!

Ron Offermans is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

1 reactie

  1. Avatar

    Die zou ik ook wel tegen willen komen… ook zonder camera.
    Mooi.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief