Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Karel Mestdagh – Tandbaars en reuzenmurene samen op jacht

Locatie Tulamben, Bali

Een tandbaars en een reuzenmurene bundelen de krachten en gaan samen op jacht op de Liberty.

Tijdens een nachtduik op het Liberty wrak in Noord-oost Bali merkte ik dat ik werd gevolgd door een grote tandbaars die om te jagen handig gebruik maakte van het schijnsel van mijn duiklamp. Dezelfde baars zag ik weer tijdens een tweede duik op hetzelfde wrak, maar deze keer in het gezelschap van een grote reuzenmurene. De twee jagers gingen gebroederlijk (zo leek het toch) op strooptocht doorheen het wrak. Ik weet niet of dergelijke dieren dat wel meer doen, maar deze twee hadden elkaar heel duidelijk al eerder ontmoet 🙂

De opnames werden gemaakt in Juli, tijdens een nachtduik op het USAT (USS) Liberty wrak (variabele dieptes) in Tulamben, Bali.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief