Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jos van Zijl – Winterkikker

Datum 28-01-2015
Locatie Pannerden

Duikreporter Jos maakt samen met zijn buddy Joke een goede zoetwaterduik als je ziet wat ze in deze duik zijn tegengekomen.

Vandaag ga ik met Joke een duikje maken in Pannerden. We komen allebei tegelijk aangereden en ik parkeer de auto zo dat de achterkant nog net op het gras staat, zodat ik niet in de modder sta met het omkleden. Na ons omgekleed te hebben lopen we naar het water en zien dat het water weer wat hoger is. Het waait behoorlijk en er zijn hoge golven wat het aantrekken van de vinnen best lastig maakt.

Onderwater gaan we links af om tussen de stenen naar Rivierdonderpadjes te zoeken. Tussen de stenen zie ik 2 stekelbaarsjes zitten en wil deze gaan filmen. Op dat moment wordt er aan mijn vin gerukt ik kijk om en het is Joke die iets gezien heeft. Ik draai me om en zie tussen de planten een grote staart van een snoek. Ik kom iets dichter bij om beter te kijken maar de snoek schiet er snel vandoor. We zwemmen verder over de stenen en daar zit een heikikker die hier tussen de stenen overwinterd. Langzaam om hem niet te verstoren kom ik dichterbij om hem te filmen. Het lijkt wel of hij in trance is en blijf gewoon zitten. Een stukje verder op zit een Donderpadje maar zo gauw hij mij ziet is die weer onder een steen gekropen.

Naast een andere steen zit weer een kikker en ook deze lijkt wel in trance en ik kan hem ook weer goed filmen. Op de terugweg zien we nog wat Donderpadjes en eentje blijft heel mooi liggen zodat ik hier wat foto’s van kan maken. Na ongeveer een half uur is het mooi geweest en gaan we er uit.

Tijdens de duik had ik het gevoel dat er ergens wat water in mijn pak was gelopen. En tijdens het terug lopen voel ik het goed alles loopt naar mijn voeten brrrr. Na het omkleden nog even koffie en een door Joke zelf gebakken cakeje en dan snel naar huis onder de douche.

Duik6: We hebben ongeveer 30 minuten gedoken en zijn 3 meter diep geweest.

Wil je onderstaande film op je iPhone of iPad bekijken, klik dan hier

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief