Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jos van Zijl – Dagje Zeeland

Locatie  Kerkweg Den Osse

Hanny haalt me om 7 uur op en we stouwen alles in de auto. Het eerste stuk is het nog rustig maar bij Tiel staan we in de file 🙁

Om 10 uur komen we eindelijk aan bij de Kerkweg en zien een mooi sanitair gebouw en de snackbar wordt vernieuwd. We gaan eerst even bij het water kijken en het ziet er goed uit je kunt de bodem goed zien vanaf de steiger. Na een bakkie koffie kleden we ons om en beginnen aan de klim over de dijk (pfffff)

We stappen er aan de zijkant van de steiger in en doen onze flippers aan en duiken onder. Het zicht is redelijk tot goed. We zwemmen eerst onder de steiger daar is altijd wel iets te zien en het lichtval maakt het echt mooi. Na een minuut of 5 zwemmen we naar rechts over het ondiepe gedeelte. Het leven is nog niet zo uitbundig maar er lopen wel wat krabbetjes en af en toe zie ik een brakwater grondel. Ook komen we een hooiwagen krab tegen en die zijn altijd leuk om te filmen. In mijn ooghoek zie ik een dahlia en begin hem te filmen. Om beurten fotografeert Hanny en film ik hem en ineens komt er een donderpad onder de dahlia uit geschoten en Hanny schrikt er van.

Na ongeveer een uur is het tijd om er uit te gaan. Bij de auto aangekomen gaan de spullen af en het pak uit. In het sanitair gebouw is een stopcontact en kan ik het kleine cameraatje opladen voor de volgende duik. Het is tijd voor een broodje en koffie en een beetje relaxen. Na een uurtje is het weer tijd om het pak aan te doen en de spullen weer om te hangen.

We klimmen weer over de dijk en gaan weer aan de zijkant het water in. We besluiten om nu links af te gaan maar eerst nog even onder de steiger door. De zon schijnt nu al wat feller dat is wel een mooi gezicht maar voor filmen en fotograferen is het minder mooi. We snuffelen overal wat rond en zien wat krabbetjes en die proberen stoer te doen om met de scharen omhoog te staan. We zwemmen langs de kant terug naar de steiger en genieten van het dansende zonlicht over de deinende wieren. Na 50 minuten is het tijd om eruit te gaan en ons om te kleden.

Nog even een rookworst opwarmen en dan is het tijd om weer naar huis te gaan. Eerst nog even kijken op het Noordzee strand want zo vaak zien wij de zee niet. Het is jammer dat Zeeland 2 uur rijden is anders deden wij dit vaker.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief