Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Zo eet de krab

Locatie Dreischor reefballs

 

Krabben heeft hij al genoeg gezien tijdens het duiken, maar nu hij zijn GoPro bij zich heeft, gaat hij eens beter kijken wat een krab doet. Deze duik levert weer een leuk filmpje op.

Na het duikje met Hans ga ik er nog een voor mezelf maken met de Gopro met daarop de macrolens, ik vind fotograferen heel leuk en dan zeker groothoek maar dat filmen en vooral macro is ook heel leuk en ik hoef niet zoveel mee het water in te sjouwen.

Ik ben er helemaal klaar voor en ga te water en ik zwem ondiep richting Dreischor gemaal, het lijkt er op dat het zicht iets minder is geworden maar voor macro maakt dat niet uit als ik de Gopro nog kan zien is het goed.

Dit word de derde duik met de Gopro en ik weet nu ongeveer over het hoe en wat, het is eigenlijk niet mogelijk om macro uit de losse hand te filmen dus moet je ergens op afsteunen of de camera ergens weg zetten zodat hij stabiel staat en dat ga ik deze duik proberen ik heb een tray gemaakt die je op de grond kan zetten of ergens op af kan steunen.

2-anemoon-001 (1)

Als eerste zie ik een krab die driftig in het zand aan het wroeten is, normaal keek ik en zwom ik voorbij maar nu vind ik het interessant omdat ik nu kan filmen wat hij nu precies aan het doen is, hij is aan het eten hij woelt het zand op en met zijn mond of ik weet niet precies wat het is maar het lijkt erop dat hij zijn voedsel uit het zand, weer iets geleerd.

En dan kom ik nog een zwarte grondel in een lege oester tegen het blijft toch mooi alleen deze grondel is niet zo beweeglijk hij kijkt alleen maar naar de Gopro of het rode ledje dat staat te knipperen aan de voorkant.

Dan zie ik een gat tussen de oester waar duizenden roodbuik aasgarnalen in rond zwemmen dus hang ik de camera erin en laat hem even hangen, als ik thuis de beelden bekijk gaat het allemaal wel heel snel ik zie ze voorbij flitsen op het scherm.

1-grondel

Ik duik zo lekker rond en film wat onderwater leven zoals een muiltje deze liggen op elkaar gestapeld en als je goed kijkt zie je dat er onder elk schelpje voelsprietjes onder uit komen dit was me nog nooit opgevallen helaas waren de beelden niet goed genoeg voor in het filmpje.

Na een uurtje houd ik het voor gezien en ga ik eruit, als ik bij de auto kom zie ik weer een heleboel bekende een vlug praatje en dan gaan ze het water in ik kleed me daarna op en ruim de spullen op en rijd naar huis.

Het was een hele mooie duikdag, ik heb iemand een groot plezier gedaan en ik heb zelf ook nog genoten wat wil je nog meer.

Ik ben ongeveer 66 minuten onderwater geweest, ik ben rond 14:45 te water gegaan, de watertemperatuur was 20 graden, het zicht was redelijk tot goed, ik ben max 8,1 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief