Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Time voor macro

Locatie   Bergse diepsluis

Je gaat je nieuwe macrolens testen en hebt een snotolfje als fotomodel. Beter kan haast niet!

Duik 724

Ik ga vandaag een duik maken met Raymond aan de Bergse diepsluis hij wil sepia’s zien want die heeft hij van het jaar nog niet gezien en ik ga een test duik maken met mijn nieuwe macro lens die ik pas heb aangeschaft.

Ik had met Raymond vroeg afgesproken omdat ik weer op tijd thuis moet zijn omdat ik om 12 uur bij de tandarts moet zijn.

Ik ben er al ruim op tijd en als ik mijn spullen aan het optuigen ben en mijn pak aantrek komt Raymond er ook aan rijden, onder het optuigen maken we een praatje en als we klaar zijn gaan we te water.

1-P5289505

Er staat een flinke wind en er is flink wat golfslag en onderwater is het zich een klein metertje dat belooft niet veel goeds voor deze duik.

Als we naar een metertje of 4 diep gaan word het zicht beduidend beter op 2 meter diepte hangt een laag, erboven is het slecht zicht en eronder is redelijk goed te noemen.

 

1-P5289542

We gaan voor Raymond gelijk naar de rekjes ik vind ze deze keer in 1 keer ik hoef niet te gaan zoeken we zwemmen de rekjes af en er is geen sepia te bekennen, zo zie je maar ik heb ook wel eens geen geluk.

We zwemmen wat rondjes om alle rekjes te bekijken en na een tijdje komen we toch een koppeltje sepia’s tegen het is een mannetje en een vrouwtje en het vrouwtje kan niet goed beslissen waar ze har eitjes gaat afzetten ze zwemt van het ene rekje naar het andere rekje en elke keer twijfelt ze en gaat weer verder.

Dan zijn we ze weer kwijt en af en toe komt er zomaar 1 sepia voorbij zwemmen maar ze blijven helaas niet liggen.

2-P5289526

En dan ineens komen we het paartje sepia’s weer tegen en nog steeds kan het vrouwtje niet beslissen dus na wat rekjes te hebben af gezwommen vertrekken ze weer en zo gaat het een paar keer.

Raymond heeft al wat foto’s kunnen maken maar ik nog niet omdat ik Raymond niet kwijt wil raken, ik probeer nog wel af en toe snel een foto te maken maar het valt tegen het is namelijk heel anders dan mijn oude vertrouwde 14-42 standaard lens met 10+ diopter.

Tijdens deze duik ga ik beslissen of ik de lens tijdens het ONK ga gebruiken of niet en tot nu is het nog niet echt positief.

We houden het voor gezien en gaan richting de kant we blijven wat ondieper omdat daar het zich een stuk beter is, als we zo zwemmen begint Raymond te seinen met zijn duiklamp ik ga terug en Raymond wijst me een aller schattigst snotolfje aan.

4-P5289562

Hier kan ik op mijn gemak bij gaan liggen en ja hoor nu komt de nieuw macro lens helemaal uit de verf het snotolfje is echt fotomodel zelfs als ik klein stukje vuil weg haal blijft hij liggen en als ik mijn vinger bij het snotolfje houd zie je pas hoe klein hij is.

Ik probeer van alles en ineens zwemt hij op, dat is jammer dacht ik maar hij gaat er nog beter voor liggen.

Hier had ik wel een uur bij kunnen liggen maar we gaan er toch maar uit want ik moet op tijd thuis zijn.

We gaan eruit en we ruimen de spullen we maken nog een praatje en gaan naar huis.

Raymond heeft zijn sepia’s gezien ik heb de macrolens kunnen gebruiken het was weer een geslaagde duik, Raymond bedankt voor de duik.

Ik ben ongeveer 87 minuten onderwater geweest, ik ben rond 07:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 16 graden, het zicht was matig, ik ben max. 8,4 meter diep geweest.

 

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *