Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Slecht zicht door spuitende oesters

Duikreporter John heeft last van een oester… natuurlijk precies op het moment dat hij foto’s wil maken.

Datum  18-07-2015
Locatie  Dreischor gemaal
Na het eten even uitbuiken en dan gaan we een nachtduik maken aan het gemaal, deze keer ga ik weer met Paul een duik maken.
We gaan te water en zwemmen naar de dijk we gaan onder en het zicht is slecht man man wat is het zicht slecht.
We zwemmen richting het gemaal en af en toe zie je gewoon helemaal niets na een tijdje is het me duidelijk wat hier de oorzaak van is ik zie ineens een witte melkachtige substantie uit een oester spuiten en het zicht word gelijk een stuk slechter.
We zwemmen verder richting het gemaal en ik zie het nog een keer gebeuren, soms zwemmen we in redelijk goed zicht en dan ineens zwem je door die melkachtige substantie en word het allemaal een stuk minder.
We komen uit bij het gemaal en hier is het best wel leuk er leeft van alles op de constructie van het gemaal zo ook een garnaal die eindelijk bleef zitten voor een foto.
Nadat ik een foto had gemaakt moest ik de flitser stand een klein beetje omlaag zetten en net dat ik daarmee klaar was en weer een foto wilde maken spuit er een oester dicht in de buurt een melkachtige witte substantie uit, gelijk was het zicht flink gereduceerd.
We zoeken nog wat bij het gemaal en zwemmen daarna terug richting het schip.
Terug naar het schip is het hetzelfde, af toe slecht zicht en soms iets beter maar zeker niet optimaal.
We komen boven en zwemmen aan de oppervlakte terug naar het schip, we gaan aan boord ruimen de spullen op en kleden ons om.
We gaan nog naar de bar waar het weer laat word, te laat deze keer want de volgende dag word het niet veel met het duiken, na het ontbijt duik ik nog even terug mijn bedje in en sla ik de ochtend duik over.

Paul bedankt voor de duik.
Ik ben ongeveer 59 minuten onderwater geweest, ik ben rond 22:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 19 graden, het zicht was slecht tot matig, ik ben max. 6 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief