Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Pfff al die moeite voor een duik?

Voorgaande jaren besteedde ik elk vrij uur om te duiken. Ik nam er speciaal vrij voor van mijn werk en je kon het niet zo gek bedenken. Ik was wel in voor een duik al was het midden in de nacht het maakte niet uit. De laatste tijd is het allemaal wat minder.

 

Datum 2 december 2013
Locatie Dreischor reefballs

Ik was wel in voor een duik al was het midden in de nacht het maakte niet uit. De laatste tijd is het allemaal wat minder.

Op zondag en door de week duik ik al niet meer behalve op maandag dan want dan duik ik samen met lia en voordat ik in het water lig heb ik al zoiets “pfffff al die moeite voor een duik” maar als ik dan weer in het water lig ben ik weer enthousiast en vind ik het allemaal super en zo ook weer vandaag “pffffff al die moeite voor een duik” maar toch weer enthousiast uit het water komen ik denk dat ik gewoon een duik dipje heb.

Het tij komt vandaag weer eens verkeerd uit dus brengen we een bezoekje aan Dreischor gemaal, we duiken deze keer met zijn drieën Kaj duikt deze keer met ons mee.Ik rij naar Dreischor gemaal en als we daar aankomen wachten we nog op Kaj ik ga nog even over de dijk kijken aan de waterkant, als ik richting de palen van het gemaal kijk die in het water staan een eindje uit de kant zie ik dat ze aan het spuien zijn en dat is balen want dan is het zicht bij het gemaal “RUCK” het is al jaren geleden dat ik hier gedoken heb met goed zicht en het gemaal helemaal te zien was en nu zijn ze aan het spuien en dan komt er een bruine stroom water uit het gemaal en het zicht word tot zero gereduceerd, pfffff al die moeite voor een duik. Ik loop terug naar de auto en Kai komt er ook aan rijden we besluiten om naar de reefballs te rijden gelukkig is dat nog geen minuutje rijden.We komen aan op de parkeerplaats van Dreischor reefballs en Lia heeft problemen met de achterklep van haar auto hij blijft niet omhoog staan, ik heb daar iets heel moois voor bij namelijk mijn camera statief dat zo’n beetje altijd standaard in de auto ligt.

P1090364

Ik pak mijn spullen en ik kom er achter dat een flesje met douche gel is omgevallen in de bak waar mijn spullen liggen alles zit onder de douche gel, de douchegel gebruik voor in mijn handschoenen ik spuit er een klein beetje in om ze makkelijker aan te krijgen, op dat moment baal ik weer enorm al die moeite voordat je gaat duiken, alles een beetje schoon maken en rap omkleden, pfffff al die moeite voor een duik.

Vlug omkleden en als ik helemaal aangekleed ben kunnen we naar het water ik besluit een keer niet via de trap het water in te gaan maar ik ga via de dijk naast de steiger te water ik vind het altijd een gedoe die trap af met mijn camera dus deze keer ga ik via de dijk.
Ik schuifel langzaam naar beneden en het gaat allemaal goed, net naast de steiger is een heel klein paadje maar als ik me verstap zit ik gelijk op mijn achterwerk op de keien.
Na wat gespartel kom ik gelukkig weer overeind een paar stappen verder kan ik mijn bril en mijn vinnen aantrekken, je snapt het al Pfffff al die moeite voor een duik.

PC027499

We gaan onder en het zicht is erg goed ik ben al het voorgaande vergeten en het is een genot om zo te duiken je ziet de reefballs gelijk liggen WOW, gelukkig al die moeite voor een duik.We zwemmen de reefballs af in de hoop een zeedonderpad te vinden want nu begint het eitjes afzetten en de mannetjes bewaken de eitjes en verzorgen ze maar helaas hebben we geen zeedonderpad gezien, dan maar buddy’s op de foto zetten wat ook heel leuk is, na wat instellingen te veranderen komen ze er prachtig op. Na een tijdje kom ik dan toch nog een zwarte grondel tegen die voor een reefball blijft liggen en als hij even weg vlucht als ik te dichtbij kom zwemt hij na een tijdje weer terug op dezelfde plek waar hij van te voren lag, ik zwem weg en ik haal mijn groothoek voorzet lens eraf, flitserarmen even anders zetten, andere camera instellingen en dan langzaam terug het slachtoffer besluipen.

PC027476

De eerste keer kom ik weer iets te dichtbij en vlucht hij weer maar na een klein minuutje ligt hij weer op dezelfde plek terug en hij blijft nu voor me liggen ik kan zelfs zo dichtbij komen dat er mischien maar een 20 centimeter tussen de grondel en de lens zit, na wat foto’s laat ik hem met rust. We gaan weer verder en ik zie nog wat weduwe rozen en ik ga toch maar weer proberen er een mooie foto van te maken, het erge van alles is dat ik al duizenden foto’s van grondels en weduwerozen heb gemaakt en toch verveeld met het nog steeds niet.

Ik heb nog 70 bar in mijn fles en ik gebaar Lia dat we weer richting de steiger moeten, als we onder de steiger zijn is het schitterend de zon staat op het water en de palen van de steiger zijn mooi begroeid ik heb er gelijk weer een goed gevoel bij en ben het “pffff al die moeite voor een duik” even vergeten.

PC027591

Na de duik met zijn drieën nog lekker een bakje koffie genuttigd en dat nog wel in het zonnetje het was weer een heerlijke duik dag, Lia en Kaj bedankt voor de duik en gezellige ochtend.

Pfffff ben toch blij dat ik al die moeite heb gedaan voor deze duik.

Duik 638
Ik ben minuten onderwater geweest, ik ben rond 10 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 7 graden, het zicht was goed tot heel goed, ik ben maximaal 9 meter diep geweest.

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten