Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Optimaal genieten

Datum 15-08-2013
Locatie Bergse diepsluis

Een korte duik, had Duikreporter John zich voorgenomen. Het werden 115 minuten optimaal genieten…

Zal ik nu wel of niet gaan duiken waren mijn gedachten, ja ik ga, nee ik blijf thuis na meer dan een uur twijfelen besluit ik toch te gaan ik zou een korte duik maken van ongeveer een uur en daarna nog even naar het zwembad rijden voor de clubavond van Passion4diving.

Ik rij naar de Bergse diepsluis en als ik daar aankom kleed ik me om als ik klaar ben komt net Corne er aan rijden na een praatje komt ook Daan nog langs fietsen hij komt zomaar even kijken ik vraag hem om even te kijken aan het water hoe het zicht is Daan komt terug en zegt dat het er redelijk uit ziet dus besluit ik maar mijn groothoek voorzetlens er op te zetten en gewoon even lekker te spelen met de camera nog een praatje met Daan en Corne en ik loop richting het water.

P8153269

Ik ga te water en ik ga lekker ondiep naar de linkse kant en ik ben nog geen 2 minuten onderwater en ik zie de eerste harder al rondzwemmen, deze duik zou ik er nog tientallen harders zien lekker hangend achter een steen en als ik er dan aankom kijken ze je aan en als je net iets te dichtbij komt zwemmen ze weg.

Ik ben op zoek naar paarde anemonen en wel de vuurrode exemplaren met van die prachtige blauwe stippen aan de zijkant ik zie honderden paarde anemonen maar allemaal een beetje bruinige en de blauwe stippen zijn dan ook niet echt blauw maar een beetje vaal ik probeer toch wat foto’s maar ze knallen er niet echt uit ik ga dan maar wat verder zoeken.

P8153328

Ik zwem wat verder en ineens zwemt er een hele school met zeebaarzen voor me ik heb ze geprobeerd te tellen maar ik raakte de tel kwijt ik heb al vaker groepjes van 5, 6 zeebaarzen gezien die een beetje rond je heen zwommen maar deze keer was het echt een grote groep ze zwemmen voor me uit of opzij van mij maar elke keer zijn ze net iets te ver weg om ze op de foto te zetten ze moeten ongeveer een kleine halve meter voor me liggen om een goede foto te maken, erg jammer maar het moment staat in mijn geheugen opgeslagen in het mapje mooie momenten onderwater.

Het word inmiddels onderwater wat donkerder en als ik op mijn duikcomputer kijk ben ik al weer meer dan een uur onderwater en ik heb het nog steeds naar mijn zin dus besluit ik maar mijn lucht in de duikfles op te maken en misschien maar niet naar de clubavond te gaan in het zwembad.

P8153350

Ik ben in het ondiepe op zoek naar leuke dingen en ik zie in de buurt van de trap een kleine sepia maar al weer wat groter dan vorige keer, het blijven leuke diertjes hij verandert van kleur dan weer bruin dan weer wit en dan hij verstopt zich elke keer onder het wier en als ik dan weer te dicht in de buurt kom zoekt hij weer een andere schuilplaats gelijk zie ik nog een kleine sepia alleen die gebruikt een hele andere tactiek hij gebruikt een camouflage kleur en graaft zich zelf een beetje in en dat is de betere tactiek want je ziet hem bijna niet en je zou er zo overheen zwemmen.

Ik ga verder en net voor de trap hangt er een zilverkleurig visje voor mijn lens en het leuke is dat hij in het schijnsel van mijn pilot lampje blijft hangen, ik ga een beetje naar links het visje zwemt weer in het schijnsel van mijn pilot lamp en dat doet hij iedere keer als ik beweeg met mijn camera helaas zijn de foto’s mislukt maar ik ga volgende keer toch nog een keer proberen of ik dit soort visjes mooi op de foto kan krijgen want dit vond ik toch uniek.

P8153355

Ik zwem aan de stenen rand onderaan de dijk het is hier maar een meter of 2 diep bij hoogwater en ik zie dat de huisjes van de schaalhorens niet tot helemaal op de steen zitten maar dat hun huis een beetje gelicht is en dat ze voortbewegen en ik kan zien dat er een soort voelsprieten onder zitten dit is de eerste keer dat me dit opvalt ik ga volgende keer beter opletten of ik dit beter op de foto kan zetten want ik vind dit schitterend, onderwater leven wat je meestal niet opvalt of zo maar voorbij zwemt terwijl het gewoon iets prachtig is om te zien na bijna 2 uur onderwater te hebben gelegen en optimaal te hebben genoten ga ik er maar uit het is inmiddels ook pikkedonker geworden vlug naar de auto en omkleden en naar huis want voor de clubavond in het zwembad was het toch al te laat.

Ik ben 115 minuten onderwater geweest, ik ben rond 20:00 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 20 graden, het zicht was redelijk goed, ik ben maximaal 4,3 meter diep geweest.

P8153374

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief