Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – ONK-drama!

Datum 18-05-2014
Locatie Grevelingen
 

Duik 660
Het is zover we gaan naar het ONK ik als fotograaf en Lia als buddy en model ik heb al een hele week dingen voorbereid en dan niet het fotograferen zelf maar ik heb de auto van mijn vrouw mogen lenen die een maatje groter is dan mijn Suzuki Alto ik heb mijn laptop helemaal upto date gemaakt om na de duik de foto’s te kunnen bekijken, ik heb een checklist gemaakt zodat ik ook alles meeneem wat ik moet meenemen en niks vergeet.
Ik heb in mijn duikbril nieuwe glazen gezet met sterkere lees gedeeltes (dat krijg je als je ouder word) ik heb nog een extra accu voor mijn camera gekocht want je weet maar nooit enz enz.
k1Ik sta ‘s morgens om 6 uur op ik heb alles al klaar gezet in de kamer dus hoef ik alles alleen maar in de auto te zetten en daarna Lia ophalen als ik aankom staat ze ook al klaar, alle spullen in de auto en het is toch wel erg handig als je auto wat groter is zodat alle duik en foto spullen van 2 duikers makkelijk in de auto kunnen.
We rijden naar Scharendijke waar we ons voor 9 uur moeten melden, onderweg bespreken we nog welke duikstek we aan gaan doen en welke foto’s ik wil proberen te gaan maken.
We komen om 8 uur aan op de parkeerplaats van de Molen in Scharendijke en we zijn echt de eerste dus parkeer ik de auto op een strategische plek zodat we na de briefing snel weg kunnen rijden.
We drinken een bakje koffie en de rest van de deelnemers komen binnen druppelen, ik zie erg veel bekende gezichten voorbij komen en ik heb ook weer de nodige praatjes gemaakt met al die bekende mensen.
Stipt om 9 uur krijgen we de briefing en na een kwartier kunnen we vertrekken en heel het zaaltje stroomt leeg we stappen in de auto en rijden naar de duikstek als we daar aankomen is het vrij rustig we doen op ons gemak en drinken eerst een bakje koffie daarna de spullen optuigen duikpakken aan en we gaan richting het water.k2
We komen aan bij het water en het ziet er allemaal redelijk goed uit, ik zet mijn bril op en trek mijn vinnen aan en duw mijn automaat in mijn mond en ga onderwater, ik schrik van wat ik allemaal zie allemaal lange draden en vlokken in het water en het word niet beter ik kan die groothoek foto’s wel vergeten zijn mijn gedachten maar we gaan het toch proberen.
We gaan in eerste instantie wat dieper maar ik afgelopen week een beetje keelpijn en mijn neus zat een beetje dicht en dat merk ik meteen met goed klaren kom ik toch dieper maar ik besluit toch weer terug naar de oppervlakte te gaan en daar de duik voort te zetten.
k3Ik kom op een plek waarvan ik denk dat ik ondanks het zicht er toch wel een redelijke foto kan maken, ik geef aan hoe Lia aan moet komen zwemmen en hoe ik de foto’s ga maken na een paar keer lijkt het er redelijk uit te zien als ik ze op het kleine schermpje van de camera bekijk ik verander nog wat instellingen en ik maak nog wat foto’s van Lia en ik ben redelijk tevreden
We gaan weer verder want het zicht is echt matig en op dat moment komen er ook wat meer duikers in het water dus beter zal het niet worden we gaan verder van de steiger vandaan.
Als we een kleine 50 meter van de steiger zijn word het zicht wat beter en we komen daar een fuik tegen we kijken of er nog wat bijzonders in zit om er een mooie foto van te maken ik laat Lia achter de fuik zwemmen om toch nog te proberen of ik er nog wat mooiere groothoek foto’s met model eruit kan persen, na een 20 tal foto’s vind ik het genoeg en zwemmen we weer terug richting de instap.
Hoe dichter we bij de instap komen hoe slechter het word en op dat moment twijfel ik of ik wel de goede keuze heb gemaakt over de duikstek en of ik wel de groothoek lens moest gebruiken.
Ik heb wel alles bij om lenzen en poorten te wisselen maar ik heb geen zin in ik doe dat liever niet op de duikstek dat doe ik veel liever thuis waar het toch iets stof vrijer is dan de duikstek of een tweede onderwaterhuis erbij zou nog mooier zijn.
We komen bij de uitstap en ik heb er niet zo’n goed gevoel over ik heb ondanks het matige zicht toch een paar aardige foto’s kunnen maken maar het had beter gekund denk ik zelf, we lopen terug naar de auto en het is een klein beetje drukker geworden er zijn ook weer een paar bekende duikers bij gekomen en dat is altijd reuze gezellig.
We leggen onze spullen af en ik trek mijn pak uit het is 12 uur dus we hebben nog 6 uur voor een 2e duik maar eerst een bakje koffie en een paar lekker broodjes nadat we die weg hebben gewerkt ga ik vlug de foto’s bekijken en beslissen welke ik weg moet gooien omdat ik maar 100 foto’s in mag leveren.
Ik kijk op de laptop en als ik de eerste foto’s zie kan ik wel janken de foto’s die redelijk lijken zijn een beetje mistig door het matige zicht en al de andere foto’s staan allemaal kleine vlekjes en dan vooral op de donker foto’s en ik weet al waardoor dat komt namelijk lucht belletjes op de dome ik weet zeker dat ik die in het begin van de duik eraf gewapperd heb maar op alle foto’s zijn die vlekjes te zien, er blijven maar een paar foto’s die er redelijk uitzien maar niet getreurd eerst nog een bakje koffie en dan hebben we nog een kans en ik weet nu wat er fout is gegaan.

En natuurlijk speciale dank aan Lia die vandaag buddy, model en de catering op zich had genomen een echte topper.
Ik weet niet hoe lang ik onderwater ben geweest, ik ben rond 10:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 13 graden, het zicht was slecht tot matig, ik ben max 4 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief