Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Ongedwongen clubduiken

Locatie Strijenham

Een mooie zomeravond, wat is er dan leuker dan een gezellige duik. Helemaal als dat ongedwongen clubduik kan zijn.

Het is weer zomeravond duiken met de leden van Passion4diving het leuke van deze duiken is dat het allemaal ongedwongen is je meld je aan je rijd naar de duikstek je zoekt een buddy en je gaat gewoon lekker duiken en na de duik gaan we lekker even nazitten, geweldig concept.

Deze keer ga ik met Olaf onderwater ik heb me voorbereid op slecht zicht ik weet niet waarom maar van alle duiken die ik hier heb gemaakt waren ze bijna allemaal met slecht zicht.

We zijn opgetuigd en lopen naar het water er liggen wat zwemmers in het water en er zit een visser bij de trap die heel netjes zijn lijntje binnen haalt voor de duikers ik grap nog naar hem of ik er een zeebaars aan moet hangen als hij eventueel zijn lijntje nog een keer in gooit, zo kan het dus ook ik heb trouwens nog nooit problemen gehad met visser als je elkaar een beetje respecteert kun je samen van het water genieten.

We gaan onder en inderdaad het zicht is echt matig ik had het al een beetje verwacht maar we maken er toch het beste van, het eerste stuk is wat vlak en er is niet veel te beleven op wat krabben na maar een tijdje gaan we wat dieper al gauw komen we de eerste grote anjelieren tegen die zijn hier talrijk en echt heel groot er zitten een paar schitterende exemplaren bij.

2-_7034288

We gaan weer wat dieper tot we op zo’n 9 meter diep zijn nu is het zicht bijna tot 0 gereduceerd, Olaf zie ik alleen maar omdat hij zo’n grote lamp heeft, we houden elkaar goed in de gaten en besluiten weer naar een meter of 5 diep te gaan waar het zicht iets beter is.

Ik vind nog wat plooislakjes en een galathea kreeftje maar deze mooie beestje verstoppen zich heel goed tussen de oesters dus helaas is er geen foto van te maken.

5-_7034316

We komen op een stukje zandbodem en daar stikt het van de grondels en de garnaaltjes als je met je lamp vlak over de bodem schijnt zie je honderden gewone garnalen rond springen best wel mooi om te zien.

Ik maak tijdens de duik wel foto’s maar eigenlijk is het niet te doen er is zoveel stof dat de foto’s er niet uit zien zelfs de macrofoto’s zijn voorzien van stofjes maar ik heb eigenlijk nog nooit een verslag gemaakt zonder foto’s ik doe dan ook mijn uiterste best om toch wat foto’s te maken.

1-_7034280

Als we een 50 minuten gezwommen hebben gaan we wat ondieper en kunnen we meegenomen worden door de stroming we zijn dan ook binnen 10 minuten terug bij de trap, als we bij de trap zijn zijn er opvallend veel steurgarnalen te zien dus maak ik hier nog maar wat foto’s van en dan is het weer welletjes geweest we gaan eruit en lopen terug naar de auto.

 

3-P1090797

Mijn spullen opruimen en lekker een plaatsje zoeken en gewoon nog lekker nakletsen over de duik en andere dingen, dit zijn voor mij de clubduiken waar ik van houd, geen officiële maar ongedwongen duiken met daarna nog een leuke nazit.

Olaf bedankt voor de duik, alle leden van Passion4diving bedankt voor de leuke avond.

 

Duik 674, Donderdag 03-07-2014, Strijenham, Nederland.
Ik ben 69 minuten onderwater geweest, ik ben rond 19:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 20 graden, het zicht was matig tot slecht, ik ben max 9,1 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief