Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Nog 1 testduikje

Locatie Bergse dieplsuis.

 

Vlak voor het ONK heeft Duikreporter John een nieuwe lens aangeschaft. Hij maakt nog snel even een duikje om hem te testen.

Duik 725.

Afgelopen week een nieuwe macro lens aangeschaft en vandaag nog een keer testen of ik hem ga gebruiken op het ONK.

Ik ben helemaal gewend aan mijn oude vertrouwde 14-42 standaard lens met de Subsea 10+ erop die goed werkt en waarvan il precies weet wat ik eraan heb en met de nieuwe macro 60 mm lens is ineens alles anders dus ik zit nog in twijfel of ik hem ga gebruiken op de wedstrijd.

Lia en ik gaan eerst vullen bij Koos in Oud Vosmeer en onder het genot van een bakje koffie worden de 3 flessen van mij en 2 van Lia gevuld vandaar rijden we in een kleine 10 minuten naar de Bergse diepsluis.

1-P5299779 - kopie

We zijn wat later en het is best wel druk op de parkeerplaats, we maken nog met diverse mensen een praatje en ik word nog getrakteerd op bamboe stokken die over waren gebleven van side event van het WK onderwaterfotografie, deze bamboe stokken gaan we volgend jaar gebruiken.

We kleden ons aan en lopen naar het water, we gaan onder en het zicht valt eigenlijk reuze mee alleen als we wat dieper gaan word het minder dus gaan we ondiep verder om kleine snotolfjes en klein dingetjes te fotograferen want daarom zijn we het water in gegaan.

01-P5299579

Het bruist van het leven in het ondiepe gedeelte, verschillende soorten grondels, krabben, hooiwagen krabben, heremietkreeftje, verschillende soorten garnalen, platvisjes, snotolfjes, wierslakjes enz enz enz te veel om op te noemen, schitterend!

Ik zie fuikhoorntjes kruipen met zo’n sifo uit zijn huisje steken en als je goed kijkt zie je 2 tentakels met daarop 2 oogjes, erg mooi om te zien.

We gaan verder en ik kom een zwarte grondel tegen die wel op de foto wil maar helaas als ik er helemaal goed voor lig sprint hij weg, waarschijnlijk geschrokken van zo’n lelijke vent.

We gaan verder en het is schitterend zoals een klein snotolfje die in het wakame wier zit ik draai het blad voorzichtig om hem te bekijken en dan ineens zwemt hij weg en gaat op mijn camera zitten, ik laat Lia hem zien en het is eigenlijk wel een mooi zicht na een klein minuutje zwemt hij weer naar het wakame wier en gaat tussen de bladeren zitten.

09-P5299645

We scharrelen zo een beetje rond en ik bemerk dat we niet wel heel erg dicht bij het strand zitten we keren om en gaan nog een stukje ondieper terug en ineens seint lia met haar duiklamp en als ik ga kijken zit er een dahlia, hij zit een beetje opgevouwen tussen de stenen en hij is niet zo mooi van kleur dat is al nummer zoveel die aan de Bergse diepsluis hebben gevonden.

Ik vind nog wat krabben en garnalen, het thema op het ONK is oog/ogen dus ik probeer een zo mooi mogelijk foto te maken van de ogen wat redelijk lukt.

We zwemmen weer verder en ik zie iets in het zand liggen en als ik nog een keer goed kijk zie ik nog een dahlia liggen maar deze keer niet op een steen maar in het zand en deze staat er echt heel mooi bij.

Er zwemmen nog 2 duikers achter ons en ik wijs hen de dahlia aan ze geven het oké teken en ze maken er wat foto’s van en als beide klaar zijn weer weg zwemmen ga ik mijn gang.

12-P5299580

Aangezien ik de macrolens erop heb staan is het best wel moeilijk om hem mooi op de foto te krijgen, met wat snoot technieken en tig foto’s ben ik redelijk tevreden.

We gaan weer verder en we liggen al weer bijna 2 uur onderwater en ik begin het een klein beetje koud te krijgen dus als ik de trap zie ga ik naar boven en ga eruit maar ik mis Lia ze zat net nog achter mij en ik zie dat de bellen aan de oppervlakte nog een stuk verder gaan maar na een paar minuutjes komt ook Lia boven.

Wat een schitterende duik zoveel leven op zo’n ondiepte, we gaan eruit en lopen terug naar de auto we kleden ons om ruimen de zooi op en drinken nog een bakje koffie we praten nog met wat bekende en een van hen vertelde dat hij in de buurt van het strandje een steen had gevonden met 2 dahlia’s erop het moet niet gekker worden.

Nog even dan staan hier meer dahli’s dan op de Kerkweg.

Lia bedankt voor een mega schitterende duik.

Ik ben ongeveer 126 minuten onderwater geweest, ik ben rond 11:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 16 graden, het zicht was matig tot goed, ik ben max. 5,1 meter diep geweest.

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten