Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Een mooie sepiola

Datum 04-05-2014
Locatie Bergse diepsluis.
 

Misschien zullen sommige zich afvragen waarom gaat deze jongen zo dikwijls naar de Bergse diepsluis er zijn toch nog andere mooie plekken in de Oosterschelde of de Grevelingen en dat klopt maar ik wil gewoon sepia’s mooi op de foto krijgen en dan moet je gewoon veel duiken maken waar ik denk dat er veel sepia’s zijn en dat is voor mij de Bergse diepsluis.
Vandaag afgesproken met Lia op zondagmiddag ik weet dat het in het weekend heel druk kan zijn aan de Bergse diepsluis en zo was het ook vandaag maar ik had me eigen helemaal ingesteld op macro dus het zicht mocht wat minder zijn.
Ik kom aan op de parkeerplaats van de BD en het is wel druk maar vooraan is er nog plaats genoeg, als ik heb geparkeerd kom ik weer heel veel bekende tegen en natuurlijk moet er dan ook een praatje worden gemaakt en voordat ik mezelf eindelijk kon omkleden was er al weer een uur verstreken.
Eindelijk omkleden en de spullen optuigen en richting het water lopen en gaan we te water en onderwater is het zicht slecht, als we op een meter of 7 diep zijn geef ik aan dat ik terug wil naar een meter of 3 want het zicht is daar zo slecht dat ik Lia met moeite kan zien.z4
We zwemmen naar wat sepia rekjes en het zicht is daar vrij redelijk maar we zijn niet de enige en we zien daar 5 sepia’s en daar sta je dan met je macro opstelling na een tijdje hebben we het wel gezien en gaan verder we gaan nog ondieper en hier is het zicht zelfs heel redelijk te noemen ik kijk op de bodem en ik zie ineens een heel klein bruin vlekje uit het zand steken en als ik het goed bekijk is het een hele kleine sepiola, prachtige beestjes zijn dat.
Hij verstopt zich in het zand en je ziet alleen nog maar zijn oogjes en als je dichterbij komt zie je dat hij met zijn tentakeltjes zijn ogen bedekt met zand zodat je hem bijna helemaal niet meer kan zien, ik kom nog dichterbij met mijn lens en hij schiet uit het zand spuit een klein wolkje inkt en zwemt als een speer weg.
z5Ik achtervolg hem en als hij weer op de bodem ligt kan ik eindelijk wat foto’s maken na wat foto’s wil ik Lia de sepiola aanwijzen maar op dat moment komt er een botervis met een rotgang voorbij zwemmen omdat hij achterna gezeten word door een krab en de sepiola is gevlogen.
We gaan verder en ik vermaak me kostelijk met de diverse soorten grondels die er rond zwemmen, eentje verstopt zich achter een oester en elke keer als hij te voorschijn komt probeer ik een foto te maken maar elke keer schiet hij dan weg achter de oester en dat gaat een aantal keren zo en dan ineens heb ik hem op de foto.
We gaan weer verder en we komen weer in de buurt van de trap en dat kun je merken ook het zicht word tot bijna nul gereduceerd ondanks dat toch weer een fijne duik gemaakt samen met Lia.
Na de duik weer veel bekende gesproken en onder het genot van een bakje koffie en een koek hebben we de duikdag weer afgesloten.
Lia bedankt voor de duik en de fijne duik middag.

Duik 656, Zondag 04-05-2014, Bergse diepsluis, Nederland.
Ik ben 85 minuten onderwater geweest, ik ben rond 14:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 14 graden, het zicht was slecht tot redelijk, ik ben max 7 meter diep geweest.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief