Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Een mooie relaxte duik

Datum 29-04-2014
Locatie Bergse diepsluis
 

a1We gaan de 2e duik eerst naar de hangculturen en vandaar zwemmen we terug richting de trap, we lopen naar de witte streep en gaan daar te water maar het is laag water dus moet je goed opletten waar je je voeten zet maar met een goede duik buddy ben je zo de basalt blokken over.
We zwemmen via de oppervlakte naar de hangculturen als we daar aankomen gaan we onder en het zicht valt tegen er hangt een dikke mist in het water de hangculturen zijn wel te zien maar een mooie foto met Daniel op de achtergrond zit er niet in en de hangculturen waren boven aan helemaal bedekt met roodwier dan zie je die strengen met mossels niet zo mooi hangen we besluiten dan terug naar de dijk te zwemmen en ongeveer op een meter of 7 diep richting de trap te zwemmen.
Onderweg kom ik wel sepia stokken tegen maar op geen enkele hangen eitjes van de sepia en ook geen ene sepia te bekennen.a2
We zien eigenlijk heel de duik het zelfde sommige stukken van de bodem zijn bedekt met witte schimmel en af en toe steken er wat sepia stokken uit de grond niet echt spannend allemaal gelukkig komen we na een tijdje uit bij het platform en daar heb ik het reuze naar mijn zin Daniel hangt aan de buitenkant van het platform en ik op het platform dus moet ik even duikerportretje maken alleen het probleem is dat de railing van het platform voor mijn flitsers staat dus na tig keer proberen en flitsers zo gezet dat ze net boven de railing uitkomen is het aardig gelukt.
Daniel wijst me nog een mooi zeedonderpadje die tegen de zijkant van het platform zit geplakt, echt een mooi beestje maar ja ik heb de groothoek erop en dan is hij net te klein om een mooie foto te maken, een klein beetje verlang ik terug naar de tijd met de groothoek voorzetlens die kon je er onderwater er even afdraaien om een gewone foto te maken en daarna weer terug opzetten.
a4We blijven een tijdje rond het platform hangen en ik vermaak me reuze er is genoeg te zien zoals grondels, krabben, kreeftjes de dahlia achter het platform, anemonen enz enz.
We zijn lang genoeg onderwater geweest en besluiten eruit te gaan het was weer een relaxte duik die vooral aan het einde de moeite waard was.
Daniel bedankt voor een mooie relaxte duik.
Duik 654, dinsdag 29-04-2014, Bergse diepsluis, Nederland.
Ik ben 67 minuten onderwater geweest, ik ben rond 09:45 te water gegaan, de watertemperatuur was 14 graden, het zicht was matig tot redelijk, ik ben max 9,9 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief