Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Voor mij de mooiste stek van de Oosterschelde

Locatie St. Annaland

 

Een zeenaald die niet stil voor de camera blijf hangen, een sepia die niet blij was, en een geweldige buddy. De ingrediënten van de zondagochtendduik van John.

Vandaag een clubduik van Passion4diving, het worden 2 duiken de eerste op St. Annaland en de tweede aan de Bergse diepsluis en daarna frikandellen eten het is namelijk de frikandellenduik.

Ik sta al vroeg op St. Annaland en ik krijg te horen dat de clubduik op St. Annaland niet door gaat en dat we op eigen gelegenheid kunnen duiken en dat is niet tegen dovemansoren gezegd, ik vind clubduiken erg leuk en dan vooral boven water maar de opgelegde duiktijd van een uur vind ik echt te weinig.

Eric is bij ons aangesloten omdat hij geen buddy had zo vroeg in de ochtend dus ik ga met Eric onder, omkleden optuigen en rap naar het water.

13-_9076329

Het voordeel van Eric is dat hij altijd met een hele goede onderwater fotograaf duikt dus Eric weet precies wat mijn behoeftes wat betreft onderwaterfotografie.

We gaan onder en gaan naar rechts om kleine sepia’s te spotten, ik wil deze duik ook wat uit proberen en dat noem ik cheap macro en is speciaal voor de Olympus Pen onderwaterfotografen, wat het inhoud leg ik apart nog een keer uit.

Ik kom de eerste van de vele zeenaalden tegen die we deze duik hebben gezien, ik wil een foto maken waar de bek van de zeenaald er heel scherp op staat en de ogen toch goed zichtbaar maar een beetje wazig, na wat dingen te hebben geprobeerd krijg ik het er nog niet op zoals ik het eigenlijk wil omdat de zeenaald elke keer van positie veranderd. Na een tijdje houd ik het voor gezien.

04-_9076276

We zwemmen verder en we komen het eerste sepiaatje tegen ze zijn net weer iets groter en erg schichtig elke keer als ik wat dichterbij kom schiet hij weg en na deze schichtige komen we er nog tig sepiaatjes tegen, schitterende beestje om te zien.

Ik heb nu de cheap macro uitgeprobeerd en dat gaat best goed ik wil nu de natte diopter er nog voor zetten om te kijken hoe ver ik kan gaan, mijn eerste slachtoffer is een mooi klein platvisje, het probleem van zoveel macro dat je af en toe je onderwerp kwijt ben maar Eric bracht hulp als ik keek waar mijn onderwerp lag scheen hij even bij en als ik hem dan netjes voor de lens had liggen dan haalde hij zijn lamp weer weg, een super buddy voor de fotograferende onderwater fotograaf.

09-_9076296

Na tig foto’s ben ik aardig tevreden met het resultaat je ziet de korreltjes zand liggen zo groot of klein kan ik nu fotograferen.

Na dit alles komen we nog tig sepia’s tegen, opeens liggen er 2 voor mijn neus en als ik mijn vinger op een oester onder mij zet om wat steun te vinden om te fotograferen spuit er ineens een grote zwarte wolk inkt onder me vandaan het bleek dat ik bijna mijn vinger op een sepiaatje had gezet.

 

01-_9076232

Na meer dan anderhalf uur besluiten we naar de kant te gaan, het was een mooie duik met goed zicht en 1 dahlia tig zeenaalden heel veel sepiaatjes en nog veel meer mooie dingen daarom blijft dit toch een van mijn favoriete duikstekken.

Eric bedankt voor een hele mooie duik.

Ik ben ongeveer 104 minuten onderwater geweest, ik ben rond 8:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 19 graden, het zicht was goed, ik ben max 7 meter diep geweest.

12-_9076320

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief