Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Grrrrr! vinnen vergeten. maar er was wel lekkere snert

Vandaag een clubduik. Het wordt de één na laatste duik van het jaar.

 

Datum 17 november 2013
Locatie Bergse diepsluis.

Na deze duik moeten we weer wachten tot oudjaar en het is pas om 11 uur verzamelen aan de Bergse diepsluis. Ik houd zelf van vroege duiken maar een keer pas om 11 uur aan de dijk staan is ook wel eens lekker. Mijn spullen in geladen en ik besluit om niet binnendoor naar de Bergse diepsluis te rijden maar via de snelweg omdat ze afgelopen week nog met die weg bezig waren en er niet langs kon, ik rijd over de nieuwe A4 en ik was een beetje in gedachten verzonken en ik zie ineens dat ik de afslag Tholen voorbij reed, GRRRR! Dan maar binnendoor dacht ik helaas hebben ze al een stuk A4 snelweg aangelegd richting Steenbergen zodat ik bijna tot Steenbergen moest rijden om weer via kleine modderige binnenwegen bij de Thoolse brug uit te komen, gelukkig was ik ruim op tijd weg gereden. Als ik aankom op de parkeerplaats van de Bergse diepsluis is het een gezellige boel ik zie vanuit de auto weer een heleboel bekende, er is er een zelfs zo enthousiast dat hij door het raampje van de auto klimt om mij te begroeten.

Ik heb nog een plekje bij de trap en er zijn al heel wat leden van Passion4diving aanwezig zowel duikers en niet duikers nadat we allemaal aanwezig zijn krijgen we een briefing van duikleider Rien, als je nagaat dat de Bergse diepsluis ons huisrif is houden we Rien een beetje voor de gek over hoe we hier moeten duiken en welke gevaarlijke stromingen we hier kunnen verwachten en hoe diep het op deze plek is, gelukkig kan hij er wel een beetje om lachen.

P1090303

Mijn buddy word Lia en als de briefing voorbij is loop ik naar de auto om mijn spullen op te tuigen, ik wil mijn vinnen pakken en ik kom er achter dat ik mijn vinnen ben vergeten ik kan wel janken, ik vraag of Koos een paar reserve vinnen bij heeft en gelukkig heeft hij een paar reserve vinnen bij, maar als ik ze in mijn handen krijg begin ik al te twijfelen aan de maat want onder mijn Bare droogpak zitten een paar gigantische laarzen waarbij ik echt een paar XXL vinnen moet hebben anders krijg ik ze niet aan, helaas passen ze niet over mijn duikpak laarzen en ik besluit dat ik het maar van de kant ga volgen, jammer maar helaas.

P1090277

Aan de waterkant is het ook weer gezellig er komen allemaal bekende voorbij, een praatje maken lekker kletsen en weer plannen maken voor volgend jaar en na een klein uurtje komen de eerste duikers alweer boven en na iets meer dan een uur zijn ze er allemaal weer uit.

Terug op de parkeerplaats staat de erwtensoep al te pruttelen op het vuurtje en ik moet zeggen dat hij bij dit gure weer heerlijk smaakt.

G0021312

Na een gezellig samenkomst is het weer tijd om naar huis te gaan, ik baalde wel dat ik mijn vinnen had vergeten maar ondanks dat ik niet gedoken had heb ik reuze gezellige dag gehad iedereen die er bij was bedankt voor een gezellige dag.

Als ik thuis kom ga ik eerst de vinnen uit de schuur halen omdat ik maandag natuurlijk met Lia ga duiken en ik wil niet weer aan de waterkant staan zonder vinnen.

 

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten