Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Frikandellenduik

Duik 628 is voor Duikreporter John de Frikandellenduik. Eerst onder water en dan aan de frikandellen met Passion4Diving. 

Datum 08-09-2013
Locatie Strijenham

Vandaag staat er een clubduik gepland van Passion4diving de duikclub waar ik lid van ben en het wordt de frikandellen duik er is s,morgens ook nog een pre frikandellen duik maar die sla ik deze keer maar over gisteren was het al een lange dag en om dan weer om 6 uur uit mijn bed te moeten was net iets te veel van het goede. Als ik aankom op de parkeerplaats van Strijenham is het al gezellig druk onze kleine feest tent staat al klaar heel dicht bij de trap iedereen is ook al aanwezig en het is weer een gezellige drukte. Strijenham is schitterende duikstek maar ik heb hier pas 1 keer goed zicht gehad en dan is het prachtig, hier staan schitterende formaties met grote anjelieren tijdens de briefing werd er gezegd dat het zicht best wel goed is zo’n 3 tot 4 meter zicht ik krijg er gelijk zin in, omdat ik nog moet bekomen van gisteren besluit ik een snorkelduik te maken ik wilde eerst vragen of er iemand een snorkel had maar ik besluit toch maar mijn spullen op te tuigen en gewoon lekker ondiep te scharrelen.

P9084878

Deze keer gaan we met laagwater duiken de trap is nu helemaal doorgetrokken tot aan de onderkant alleen de laatste afstap is behoorlijke sprong daar moet je dus even uitkijken.  Ik ga onder en het zicht is erg slecht maar er stonden dan ook diverse duikers onderaan bij de trap maar als ik een meter of 10 van de trap ben is zicht goed te noemen en ik blijf tussen de meter en anderhalve meter hangen. Ook op deze diepte is het schitterend ik zie gelijk best wel veel plooislakjes en de ei snoeren maar ik heb deze keer de groothoek er op zitten dus worden het een heel ander onderwerp namelijk kreeften en anjelieren.

P9084916

En ook op 1 meter zie je volop anjelieren en met dit zicht is dit prachtig, het mooie is dat er verschillende kleuren zijn zoals grijze, bruine, witte, gelige, oranje en dan zijn er ook nog die verschillende kleuren hebben zoals een bruine steel met een wittige krans als je daar een foto van maakt lijkt het net alsof de krans licht geeft. Ik ben heel even op 2,5 meter geweest omdat ik een foto wilde maken van een kreeft en die wilde ik van onder naar boven maken en zo kon ik er goed voorkomen want hij hangt net over een wandje en ik wil hem zo graag met een groene achtergrond hebben, de foto is redelijk gelukt. Tijdens deze gehele snorkelduik zwemmen de scholen met kleine visjes rond me heen alleen een foto maken ervan is nog niet zo makkelijk elke keer als ik de camera richt zwemmen ze weg ik krijg het dan ook niet voor elkaar.

P9084907

Ik zwem ineens in een grote stofwolk en als ik even bovenwater kijk zie ik dat ik weer in de buurt van de trap ben ik zwem nog een stukje verder en ik kom nog een hele grote kreeft tegen op een meter diepte het is echt een enorme kreeft je moet dan ook een beetje respect hebben voor de grote scharen maar ik probeer er toch zo dicht mogelijk bij te komen om hem op de foto te zetten. Ik ben bijna 3 kwartier onderwater en dat is voor mij een hele korte duik maar ik vind het tijd om eruit te gaan de duiktijd was op maximaal 1 uur gesteld, ik zwem naar de trap en gelukkig staat Olf de duikleider op de kant om de een helpende hand toe te steken want de opstap is best behoorlijk.

P9084900

Terug naar de auto de spullen opruimen en met een stoeltje aanschuiven om te genieten van een heerlijk broodje frikandel nog even lekker kletsen en daarna naar huis ik wou nog naar de Bergse diepsluis naar testdag duikmaterialen van Megadiving maar ik houd het voor gezien ik ga naar huis en ga lekker uitrusten van een paar dagen hard bikkelen op het werk en een paar prachtige duiken die ik deze dagen heb gemaakt.

Olf bedankt voor de organisatie en iedereen die er bij was reuze bedankt voor de gezellige ochtend.Ik ben 45 minuten onderwater geweest, ik ben rond 11:30 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 20 graden, het zicht was goed, ik ben maximaal 2,5 meter diep geweest.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief