Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Eieren met spek duik

Locatie De Zeelandbrug

 

lekker snuffelen op zoek naar het kleine spul en de duik eindigen met een subliem gebakken eitje met spek, de betere clubduiken!

Vandaag hebben we een clubduik aan de Zeelandbrug die we afsluiten met gebakken eieren met spek, we zijn al ruim op tijd aanwezig en als iedereen er is krijgen we uitleg over hoe en wat bij de Zeelandbrug door de duikleider, iedereen op 1 na heeft hier wel meerdere keren gedoken dus de onervaren gaat met een ervaren buddy en ik ga met Ugo en Peter op stap.

Nadat we omgekleed zijn gaan we richting het water er staat een stevig briesje en het water is wat onrustig ik heb het vermoeden dat het zicht wel tegen zal vallen maar als we onder water zijn valt het eigenlijk reuze mee.

We gaan wat dieper en als we bij 12 meter zijn krijg ik mijn linker oor niet meer geklaard Peter en Ugo liggen al wat dieper en ga er echt niet naar toe om ze te waarschuwen, we hadden goede afspraken gemaakt voor de duik dat als ze me kwijt zouden raken dat ik de duik zelf verder af zou maken maar dat ik wel na 60 minuten boven zou komen zoals was afgesproken.

Ik zwem terug naar een meter of 10 diepte en ik heb nergens meer last van maar voor de zekerheid ga ik naar een meter of 7 diep en ik vervolg mijn duik.

4-_7064391

Ik zwem richting de pijler van de brug en ik kom hele mooie dodemansduimen tegen zowel witten en oranje exemplaren, het mooie van dit alles is dat de dodemansduim op een gegeven moment was uitgestorven en dat zomaar uit het niets er een opleving van dodemansduim was, nu zie je overal wel dodemansduim onderwater aan de Zeelandbrug.

 

1-_7064368

Ik kom bij de pijler van de Zeelandbrug en ik word gelijk getrakteerd op heel veel harders en zeebaarzen ik blijf gewoon tussen de palen van de eerste pijler liggen om te genieten van dit schouwspel, machtig mooi je kijkt om je heen en overal zie je deze vissen rond zwemmen ik blijf zeker 10 minuten hier liggen om alleen maar daar naar te kijken.

Eigenlijk was ik gegaan om slakjes te fotograferen en daar was ik ook helemaal op ingesteld maar ik vind maar weinig slakjes, af en toe een plooislakje dat was dan ook alles.

2-_7064377

Als ik zo tussen de pijlers aan het zoeken ben komen Peter en Ugo er aan zwemmen deze zoeken ook naar het kleine spul en op een gegeven moment wijst Ugo een plooislakje aan die heel mooi van kleur was en op paars kolonievormende zakpijpen zat, erg mooi om te zien en te fotograferen we zoeken weer wat verder en ik ben Peter en Ugo weer kwijt.

 

7-_7064346

Maakt niet uit ik ga gewoon verder met snuffelen, ik kom nog wat plooislakjes tegen een flinke Noordzeekrab, heel veel spookkreeftjes, krabbetjes, kreeften, vechtende hooiwagekrabben en nog veel meer ik ben weer 50 minuten onderwater dus ik besluit ondiep terug naar de trap te zwemmen als ik op 5 meter diep ben kom ik best veel dodemansduim tegen en best wel grote stukken, mooi om te zien.

Ik kom in de buurt van trap en ik word van alle kanten voorbij gezwommen door andere buddyparen ik krijg ook nog een vin in mijn gezicht ,heerlijk deze oplettende duikers met van die sleepkabels.

Ik kom precies na 1 uur duiken boven en precies op het zelfde moment komen Peter en Ugo ook boven, we gaan eruit en ik vertel de duikleider met een lachend gezicht dat we heel de duik bij elkaar zijn gebleven.

We lopen terug naar de auto en op dat moment staat heel de parkeerplaats van de Zeelandbrug vol soms dubbeldik, ik ben blij dat we vanmorgen op tijd er bij waren.

Omkleden en dan een heerlijk gebakken eitje met spek halen die door onze kok Olf gebakken zijn, en ze smaakte goed na nog een gebakken ei met spek en wat napraten over de duik is het weer tijd om naar huis te gaan, onderweg nog even vullen voor de duik van morgen en de zondagochtend zit er weer op.

1-P1090808

Peter en Ugo bedankt voor de duik, Olf bedankt voor sublieme gebakken eitjes met spek en natuurlijk de overige leden van Passion4diving voor de gezellige nazit.

Duik 675. Zondag 06-07-2014. Zeelandbrug, Nederland.
Ik ben 60 minuten onderwater geweest, ik ben rond 08:45 te water gegaan, de watertemperatuur was 20 graden, het zicht was matig tot redelijk, ik ben max 12,3 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief