Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – De eerste duik op duikschip de Panda

Datum 25-07-2014
Locatie De Mexicano

Yes! Een weekend aan boord van De Panda is een weekend met heel veel gezelligheid. En natuurlijk, er wordt ook gedoken.

Duik 685
Yes! het is weer een weekendje duiken op duikschip de Panda met een een ontzettend leuke club mensen, ik ga nu alweer de vierde keer mee en het is gewoon genieten en al zou ik mijn duikflessen aan de wilgen hangen dan zou ik toch mee gaan alleen al voor de gezelligheid.

We gaan aan boord bij Duikschip de Panda via de nieuwe aanlegsteiger en je kunt nu voor het schip parkeren en dat was toen hij nog in de haven van Scharendijke wel anders dan moest je je auto ergens in het dorp parkeren dat was ook niet leuk voor de mensen die daar wonen.

Ik kom aan boord en ik kom mensen tegen die ik eigenlijk alleen maar tegen kom tijdens dit weekend en het is weer een leuke ontmoeting, na iedereen een handje te hebben gegeven en kennis te hebben gemaakt zoekt iedereen een bedje om te slapen, ik heb eigenlijk elke keer hetzelfde plekje, dichtbij de bar en bovenin in het stapelbed. Als we allemaal een plekje hebben gevonden krijgen we een briefing door Herman de schipper wat we wel en niet mogen aan boord van de Panda.

De eerste duik gaan we maken net buiten de haven van Den Ossen namelijk in de buurt van de Mexicano, als je denkt duikstek de Mexicano daar heb ik nog nooit van gehoord nou ik ook niet maar als je op Google earth kijkt en inzoomt op het strekdammetje wat daar ligt dan snap je gelijk waarom ze dit de Mexicano noemen, ik kijk voortaan altijd met andere ogen in de vitrine van de snackbar dan denk ik gelijk aan duiken bij den Osse.

Ik ga de eerste duik met Jean Paul onderwater, Jean Paul duikt tegenwoordig wat minder dan voorheen want het is zijn eerste duik van het jaar.

Ik ga via de trap het water in en Jean Paul met een commando sprong we zwemmen eerst een stukje naar de kant en gaan dan onder en het zicht is werkelijk bagger het lijkt wel of je in soort slappe koffie duikt, het zicht is echt dramatisch maar de water temperatuur is weer lekker als ik op mijn computer kijk zie ik 23 graden.

We gaan naar dieper water en als we de 5 meter voorbij zijn word het zicht echt een stuk beter zeker een meter of 5 en als je naar boven kijkt zie je dat er een dikke mist laag is waar het zicht een stuk gereduceerd word.

We gaan wat dieper en wat opvalt is zijn de vele Noordzee krabben gewoon echt veel we vinden een sepiola die echt camera schuw is want elke keer als ik met de camera te dichtbij kom schiet hij uit het zand en zwemt een stukje verder en graaft zich gelijk weer in ik kan dus alleen zijn oogjes fotograferen en dan moet ik snel zijn anders zijn die ook verdwenen als hij met zijn tentakels het met zand zijn ogen bedekt.

We komen nog een paar hele grote zeedonderpadden tegen en dan bedoel ik echt flinke jongens ze blijven wel liggen maar niet op de goede plek ze zitten tussen de oesters en een mooie foto is bijna niet mogelijk, soms zwemmen ze weg en gaan nog dieper tussen de oesters, een foto is niet meer mogelijk.

Wat ook opvallend was waren de glasgrondels, iemand op de boot noemde ze waterpasjes doelend op het zwemblaasje dat als een soort luchtbelletje midden in zijn lichaam zit die ook heel goed te zien is, ik schijn met mijn lamp vooruit en de glasgrondels gaan voor mijn lamp hangen net alsof ze zijn gehypnotiseerd, erg mooi om te zien.

We gaan terug naar ondiep water en het zicht is hier echt slecht dus we gaan naar boven, we komen in de buurt van Duikschip de Panda uit, we zwemmen naar de trap en gaan er uit de spullen opruimen de duikfles bij de vulautomaat zetten omkleden en nog even lekker in de bar een heerlijk Belgisch biertje pakken en nog even napraten over de duik.

Ik had me voorgenomen om niet te laat naar bed te gaan en dat is me gelukt ik lag om 2 uur op bed, ik lag dus heel vroeg op bed de eerste avond zit erop we hebben een mooie duik gemaakt en een hele gezellige avond gehad, Jean Paul bedankt voor de duik en de rest voor een gezellige avond.

Ik ben ongeveer 64 minuten onderwater geweest, ik ben rond 22:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 21 graden, het zicht was matig tot goed, ik ben max 10 meter diep geweest.

Er wordt nog eens op de Mexicano gedoken. Zou het nu anders zijn dan de avond ervoor?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief