Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Een snelle korte duik

Datum 23-07-2013
Locatie Annajacoba polder

Een duik die anders is dan alle andere, ook al duikt Duikreporter John op één van zijn vaste stekken.

Na de duik op St. Annaland nog een duik op AJP gemaakt, als we aankomen is het gelukkig niet druk een paar auto’s waarvan de eigenaren naar bootjes zitten te kijken en wat zonaanbidders het is een gelukkig stuk rustiger hier.

We kleden ons om en de spullen worden opgetuigd en ik doe nog een paar nieuwe batterijen in mijn duiklamp we gaan deze keer naast het loopbruggetje van het ponton te water, als we onderwater gaan is zicht matig we gaan eerst ondiep naar rechts omdat het fietspontje vaart en we willen natuurlijk niet in zijn vaarweg komen.
_7230112
In het ondiepe zitten heel veel verschillende soorten garnalen ik probeer deze met de snoot een foto te maken maar het lukt niet heel erg goed dus gooi ik de snoots van de flitsers en probeer ik het zonder snoots op de flitser wat een stuk makkelijker werkt.

We gaan verder, ik kan op de terugweg nog wat foto’s maken van deze garnalen.
_7230102
We gaan de diepte in en het zicht word niet echt beter en het is een beetje een saaie bedoeling, krabben, grondels en nog een eenzame botervis echt spannend word het allemaal niet.

We zijn een tijdje onderweg en het valt me op dat ik flink aan de bak moet om vooruit te komen de stroming is flink toegenomen en dat is de eerste keer dat ik dit hier meemaak, alle voorgaande duiken waren heel relaxt met weinig of geen stroming maar deze keer is het flink raak.

Na een tijdje flink vinnen laten we ons maar gaan met de stroming en we zijn in no time terug bij het ondiepe gedeelte, en daar moeten we dus ook nog even aan de bak.
_7230093
In het ondiep gedeelte zweven we boven hele velden met zeesla die door de golven op en neer bewegen het geeft je een raar gevoel in je hoofd we zwemmen dus verder richting de dijk zodat we geen zeesla meer zien alleen maar oesters en stenen, ik kijk nog even boven water waar we zijn en liggen nog een meter of 30 van de loopsteiger en we hoeven eigenlijk niks te doen we zijn er in notime, die foto’s van die garnalen kan ik wel vergeten.

Een rare duik met veel stroming en dat heb ik hier nog nooit mee gemaakt zo zie je maar dat een duik op een zelfde stek elke keer anders is.

_7230076

Na de duik gewoon lekker gerelaxt met een flesje fris en nog even na gepraat over de duik , ik denk dat we nog nooit zo’n korte duik samen in de zomer hebben gemaakt eigenlijk zijn we er allebei een beetje verbaast over.

Lia bedankt voor de gezellige dag en de twee duiken die we gemaakt hebben.

Ik ben 67 minuten onderwater geweest, ik ben rond 14:30 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 21 graden, het zicht was matig, ik ben maximaal 9,3 meter diep geweest.

_7230075

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief