Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Eat sleap dive repeat!

Datum 18-07-2015
Locatie Het Koepeltje
 

j1Na een korte nachtrust sta ik vroeg op om met zijn alle het ontbijt te nuttigen, na het ontbijt rusten we even uit en maken ons op voor de 2e duik aan het koepeltje.
Deze keer ga ik met Marleen onder en de missie deze keer is nog steeds een sepiola te vinden. We staan klaar en gaan te water we zwemmen daarna na de kant en beginnen de duik. Gisteren waren we richting de steiger gezwommen en deze keer gaan we de andere kant op richting het zand waar meestal de sepiola’s vertoeven.
We zwemmen die kant op en Marleen ziet eigen meteen een sepiola, ik ga proberen om er foto’s van te maken, eerst ligt hij op de bodem en zweeft net over de bodem heen en weer, daarna zwemt hij een cm of 30 boven de bodem en gaat ineens dieper maar gelukkig gaat hij daarna weer naar het ondiepe.
Ineens gaat hij voor mijn lens hangen en dan bedoel ik er bijna tegen aan dus kan ik nog geen foto’s maken maar het is wel leuk om te zien.
Hij blijft echt een hele tijd voor de lens hangen maar volgens mij kijkt hij naar zijn evenbeeld en is daar wel gecharmeerd van.j2
Dan gaat hij ineens onder een steen zitten en met zijn tentakels grijpt hij zich helemaal vast aan de oppervlakte van de steen, waarom hij dit doet weet ik niet maar hij blijft daar hangen.
Ik kijk dit een tijdje aan en maak nog wat foto’s en ik bedank de sepiola omdat we dit hebben mogen aanschouwen.
We gaan verder en het is allemaal grondeltjes, krabbetjes en garnaaltjes maar helaas geen sepiola’s meer.
j4We beëindigen de duik en zwemmen terug naar de Panda, we klimmen aan boord ruimen de spullen op en laten de flessen met lucht vullen en maken ons op voor het middag eten want op duikschip de Panda geld EAT SLEAP DIVE REPEAT!

Marleen bedankt voor de duik.

j3Duik 738. Vrijdag 18-07-2015. Het Koepeltje, Nederland.
Ik ben ongeveer 53 minuten onderwater geweest, ik ben rond 10:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 20 graden, het zicht was redelijk, ik ben max. 7,6 meter diep geweest.
j5

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief