Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Duikschip de Panda

Tradities zijn er om in ere te houden! John Landa neemt je in zijn Duikreport mee op het “Panda weekend.” De eerste duik is direct een nachtduik.

Datum 17-07-2015
Locatie Het Koepeltje

a1Het duikweekend is weer begonnen, we gaan al 5 jaar met een clubje mensen op duikschip de Panda om een ontzettend leuk duikweekend te hebben, qua duiken is het voor mij allemaal niet zo bijzonder omdat ik toch alleen maar in Zeeland duik maar je weet maar nooit wat je tegen komt onderwater en het is gewoon reuze gezellig.

Ik rij deze keer samen met Paul mee die gaat voor de eerste keer mee dus weet eigenlijk niet wat hij moet verwachten van dit weekend hij laat het maar over zich heen komen wat dit weekend hem brengt.a2

We komen aan in de Ossen haven waar duikschip de Panda ligt aangemeerd, we pakken onze spullen en brengen deze aan board, ik zie al gelijk bekende gezichten na allemaal handje te hebben geschud en voorgesteld te zijn aan wat nieuwe Panda gangers.
Als iedereen aan boord is verlaat het schip den Osse haven om naar de eerste duikstek te gaan.
De eerste duikstek word een nachtduik bij het Koepeltje en ik verheug me daar wel een beetje op omdat ik van het jaar nog geen sepiola’s heb gezien en bij het Koepeltje worden regelmatig veel sepiola’s gezien.
Ik ga de eerste duik met Paul onderwater, Paul springt van het dek met de commando sprong en ik ga gewoon rustig via de trap om mijn fotoapparatuur te beschermen.

a5We zwemmen naar de kant en gaan onder, we zwemmen richting de steiger en wat opvalt zijn de grote hoeveelheid Noordzee krabben waaronder een paar flinke grote exemplaren. Als je naar boven schijnt op de dijk met je duiklamp zie je allemaal kleine glinsterde bolletjes dit zijn de ogen van de garnalen die hier met duizenden zitten.
Er is best veel leven te zien zoals een vorskwab die gelijk een gat inschiet en zich niet meer laat zien en zo ook een paling waar van ik alleen de staart zie en als ik dichterbij komt schiet hij in een heel klein gat in de grond en ook hij laat zich niet meer zien.
a3Eigenlijk hoop ik op een paar sepiola’s, en ja hoor ineens in de pilot lamp van de camera verschijnt er een sepiola ik kan net 3 foto’s maken waarna hij weer in het donker vertrekt en ik zie hem daarna nergens meer, dat is jammer.
Paul geeft aan dat zijn lamp ver op is en we zijn al bijna een uur onderwater dus we gaan weer richting de Panda.
We komen boven en zwemmen terug naar het schip, boven op het dek staan ze al klaar om je vinnen aan te pakken we klimmen aan boord ruimen de zooi op en kleden ons om om daarna aan de bar gezellig met zijn alle nog na te kletsen over de duik.
a4Het is reuze gezellig en het word zoals bijna elk jaar weer een latertje en het is bijna 3 uur voordat ik in bed lig.

Paul bedankt voor de duik.
Duik 737. Vrijdag 17-07-2015. Het Koepeltje, Nederland.
Ik ben ongeveer 64 minuten onderwater geweest, ik ben rond 22:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 22 graden, het zicht was redelijk, ik ben max. 8,5 meter diep geweest.

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten