Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Duikreporter duikt met duikreporter

Twee actieve Duikreporters gaan voor de eerste keer samen het water in. Een duik die in het teken van fotografie staat.

 

Datum 17-10-2013
Locatie Anna Jacobapolder

Vandaag staat er een duik gepland met René, René is een van de duikreporters van duiken in beeld waar ik mijn verhaaltjes ook altijd naar doorstuur, ik heb René al meerdere keren ontmoet maar we hadden nog nooit samen gedoken dus vandaag gaan we samen onder in het voormalige haventje van Annajacob polder en de duik staat geheel in het teken van fotograferen maar eigenlijk staan al mijn duiken in het teken van fotograferen.

Als ik aankom op de parkeerplaats van AJP staat er flinke wind ik stap uit en ik ga eerst even naar het water kijken of ik kan zien of het zicht een beetje te doen is René wil met zijn groothoek wat dingen uitproberen en ik weet nog niet precies wat ik wil, groothoek of macro.

PA176190

Op dat moment komt René er ook aan rijden als hij uitstapt maken we nog een praatje en lopen samen naar het water waar je via een touw de dijk kan af dalen, omdat het hard waait staan er wat golfjes en je kunt eigenlijk niet goed zien of het zicht onderwater goed is, René kan niet kiezen want die heeft gewoon een groothoeklens met doom op zijn camera en onderwaterhuis zitten, ik kan wel kiezen omdat ik van voorzet lenzen gebruik maak, ik ga ook voor de voorzet groothoeklens.

We kleden ons om en tuigen de spullen op en maken ons gereed voor de duik en als we klaar zijn lopen we richting het touw om daar de dijk af te dalen, als we beide beneden zijn gaan we te water je moet een beetje opletten omdat het laagwater struikel je over de oesters die op de ondiepe bodem liggen.

PA176254

Als we in het water liggen spreken we af wat we doen we zwemmen gewoon de hangculturen door en kijken wel wat er op ons afkomt, we gaan onder en het zicht lijkt in eerste instantie matig te zijn er is veel stof maar als we een stukje verder zwemmen blijkt dat we zelf de schuldigen zijn bij het vinnen aantrekken hebben we nogal wat stof gemaakt als we een eindje van de kant af zijn is het zicht goed te noemen.

Wat me onderwater gelijk opvalt zijn de vele millennium slakken over zie je er wel een kruipen soms meerdere bij elkaar maar op elke vierkante meter is er wel een te vinden er is waarschijnlijk een ware explosie van millennium slakken geweest.

PA176244

We gaan weer verder en je kunt van een afstand de hangculturen zien hangen alleen jammer dat de zon niet echt schijnt want dan is het nog mooier om te zien.

Het is prachtig tussen de hangculturen aan beide kanten zie je een soort touwen naar beneden hangen die dan weer begroeid zijn met spons, zakpijpen anemonen wieren noem maar op, dit moet je met eigen ogen zien en is niet te beschrijven.

We doen een beetje ons eigen ding ik probeer foto’s te maken van de hangculturen met het wateroppervlak met een boei er boven en ik probeer ook nog een zelfportret te maken met op de achtergrond de hangculturen maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt na tig keer proberen ben ik het er nog niet helemaal over eens of dit het wel is.

PA176258

We duiken ondiep het is namelijk laagwater en we hangen meestal rond de 2 meter diepte op een geven moment hang ik bijna aan de wateroppervlakte, ik kijk even boven water en ik zie dat René ook boven komt hij wil dat ik model voor hem ga hangen naast de hangculturen hij legt precies uit hoe ik moet hangen en waar ik naar moet kijken, we gaan onder en ik zwem iets verder van René af ik draai om en zwem langs de hangculturen richting René, René ligt al klaar en ik zwem bijna met mijn neus tegen de doom van zijn onderwaterhuis ik dacht eerst dat ik er te dicht op zat maar als hij wat foto’s heeft gemaakt draait hij zijn camera om en laat via het schermpje van de camera de foto’s zien die hij net heeft gemaakt en ik sta er helemaal op, mijn gedachten zijn gelijk ik wil ook zo’n fisheye met een doom maar die doom blijft voorlopig een droom.

René dirigeert me onderwater in nog wat poses en maakt wat foto’s, flitsers worden in elke positie gedraaid ik probeer zo stil mogelijk te hangen en mijn adem in te houden zodat er geen bellen op de foto komen na een flink aantal foto’s is het genoeg we gaan weer richting de kant en gaan er via het touw eruit.

Vlug naar de auto omkleden en tijdens het omkleden nog even lekker praten over duiken en fotograferen en dan is de ochtend weer voorbij, René bedankt voor de duik en de gezellige ochtend.

Ik ben 98 minuten onderwater geweest, ik ben rond 09:30 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 13 graden, het zicht was goed, ik ben maximaal 4,3 meter diep geweest.

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief