Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Duik zeshonderd

Datum 23-07-2013
Locatie St. Annaland

Een mijlpaal! Duikreporter John Landa duikt voor de 600ste keer onder. En dat betekent een nieuw verhaal met mooie foto’s!

Duik 600, ik duik sinds 2007 ik heb toen in april mijn brevet gehaald alleen om met mijn broer samen iets te doen en een ervaring rijker te worden maar het is eigenlijk een beetje uit de hand gelopen hobby geworden.

Ik weet nog precies waar ik al mijn jubileumduiken heb gemaakt en met wie , duik 100 samen met mijn broer aan de Bergse diepsluis, duik 200 samen met mijn oude Buddy Lia op Haroya in Noorwegen, Duik 300 solo gedoken op St. annaland, duik 400 samen met mijn oude buddy Lia op Haroya Noorwegen en duik 500 samen met Lia op Zoetersbout.
_7239943
Vandaag ga ik met Lia mijn 600e duik op St Annaland maken we zijn vroeg aanwezig en na een tijdje komen er ook nog een paar bekende tegen daar eerst een praatje mee gemaakt en daarna de spullen opgetuigd en omgekleed om daarna via het strandje te water te gaan.

_7239935

Als we onderwater zijn is het zicht redelijk we zwemmen eerst naar de ketting van de boei die voor het strandje ligt even kijken of er nog iets bijzonders is te zien, je moet wel goed navigeren want hij ligt midden in de zandvlakte jammer genoeg is er niks te zien dus gaan we weer terug naar de overgang.

Na een tijdje komen we een dahlia tegen best wel een mooi exemplaar maar er moeten er meer aanwezig zijn helaas blijft het bij dit exemplaar._7239944

We gaan op ons gemak verder en ik kom nog een hele mooie zeedonderpad tegen en dat was ook weer een hele tijd geleden dat ik deze gezien had na een paar foto’s gaan we verder.

We hebben redelijk goed zicht en de zon schijnt zo hard dat je eigenlijk geen lamp nodig heb behalve als we op bijna 14 meter hangen heb je de lamp nodig om het kleine leven even bij te schijnen hier staan gigantische velden met sponzen de kreeften hebben er zelfs hun hol in gemaakt, na een tijdje gaan we ondieper en na de kentering laten we ons steeds ondieper richting het strandje drijven.

Dit stukje dijk van St. Annaland is eigenlijk niet te beschrijven,de dijk is gigantisch stijl en de hele dijk is begroeid met sponzen oesters kolonie vormende zakpijpen ik heb geprobeerd het op de foto te zetten maar dat is niet gelukt dit moet je een keer hebben gezien.
_7230005
Lia vind één plooislakje die heel erg verstopt zit en daarna drijven we verder richting het strandje we komen nog zeebaarzen tegen en dit is het eerste jaar dat ik hier zeebaarzen tegen kom.

Na een tijdje komen we uit bij het strandje en als we boven water komen is het strand in bezit genomen door zonaanbidders en strandgangers.

Naar de auto omkleden en de spullen opruimen en nog even lekker genieten van een bak koffie en een koek net als we weg willen gaan komt de plaatselijke ijsboer eraan, de eigenaar is 17 jaar en maakt zijn ijs zelf en ik moet zeggen dat ijsje smaakte heerlijk.

Lia bedankt voor de duik en dat er nog heel veel mogen komen.

Ik ben 128 minuten onderwater geweest, ik ben rond 10:30 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 22 graden, het zicht was redelijk goed, ik ben maximaal 14,2 meter diep geweest.

_7230046

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief