Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Duik 711, een duik met obstakels

Locatie Bergse diepsluis.

 

Het had een vroege duik moeten worden voor Duikreporter John. Het liep alleen allemaal even anders. Maar uiteindelijk komt het er toch van.

Woensdag 15-04-2015.

Bergse diepsluis, Nederland.

 

Ik heb een dagje vrij en mijn plan was om op tijd op te staan en een vroeg duikje te maken aan de Bergse diepsluis.

Ik wilde nog wat stokken zetten onderwater voor de sepia’s en daarna nog wat lenzen testen voor de Gopro.

Ik sta s,morgens op en dat hele vroege duiken ging niet door omdat het toch wel heel lekker was in bed dus heb ik het er maar van genomen en alles op mijn gemak gedaan, ik heb mijn spullen ingeladen en ik ben op mijn gemak naar de Bergse diepsluis gereden en als ik daar aankom sta ik helemaal alleen.

Ik doe de klep van de auto open en ik weet al gelijk dat ik iets vergeten ben, mijn vinnen na wat vervloekingen aan mijn eigen adres ben ik maar weer naar huis gereden.

2-bergse_diepsluis

Gelukkig woon ik niet heel ver van de Bergse diepsluis maar mijn zin was nu even over ik besluit eerst maar wat andere dingen te gaan doen.

We zijn de stad in gegaan waar ik nog wat dingen moest doen en toen mijn vrouw thuis was gekomen zijn we nog maar even naar Gorishoek gereden om nog maar even uitgebreid op het terras bij brasserie de Zeester te gaan zitten lunchen, hmmmm heerlijk.

Nu ik toch weer in de buurt van de Bergse diepsluis ben ga ik toch maar weer een duikje maken.

Op de parkeerplaats is het nu wat drukker en er staan enkele dames van onze duikclub en ik word nog uitgenodigd voor een heerlijk stuk appeltaart maar na zo’n reuze hamburger bij de Zeester op te hebben gepeuzeld sla ik deze keer over.

1-lunch

Ik tuig mijn spullen op en ik draai de kraan van de fles open en tot mijn grote verbazing zit er maar 120 Bar in de fles, dat word dus een kort duikje.

Ik besluit geen stokken te zetten maar gewoon een lekker ondiep duikje te maken en de 2 nieuwe Inon lenzen voor de Gopro uit te proberen.

Ik ga te water en ga zomaar wat proberen, ondiep is het zicht redelijk tot goed te noemen ik ga eerst de Inon UCL-G165 wide close-up uit proberen het is geen macrolens maar een close-up lens de lens vergroot niet maar je kunt nu tot 5 centimeter op je onderwerp komen terwijl het nog scherp blijft, ik maak wat opnamen van krabben en een grondel en bekijk het verschil met en zonder de lens daarna was ik overtuigd dat dit een schitterende voorzet lens is het lijkt of alles scherper is met de lens.

Na een tijdje zet ik de Inon UFL-G140 SD semi-fisheye erop en dit is een echte mooie lens, normaal heeft de Gopro bovenwater een view van ±150 graden maar onderwater blijft daar maar ± 90 graden van over, de voorzet lens brengt dit weer terug naar ±150 graden en je kunt heel dicht bij je onderwerp komen namelijk tot op 5 centimeter en dan is alles nog scherp.

Na een klein uurtje gewoon genieten ga ik er uit en als ik bij de auto kom ben ik nog een van de weinige duikers , ik ruim de spulletjes op en rijd naar huis.

Thuis verbaas ik me weer over de beelden op de laptop het is gewoon schitterend.

Een duik met een paar obstakels maar toch een uurtje lekker onderwater genoten.

Ik ben een uurtje onderwater geweest, ik ben rond 16:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 11 graden, het zicht was redelijk tot goed, ik ben max 3,2 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief