Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – DOP duik – Duiken Ontbijten Pleite

Datum 04-08-2013
Locatie Zeelandbrug

Vandaag is het een clubduik, namelijk de DOP-duik, Duiken, Ontbijten en Pleite. Dat houdt in lekker vroeg duiken, met z’n allen ontbijten en dan wegwezen.

De wekker gaat om kwart voor vijf af de spullen staan al klaar zodat ik vrij vroeg weg kan rijden en ik ben dan ook heel vroeg aan de Zeelandbrug nog net op tijd om een foto te maken van de zonsopkomst, het blijft mooi de zon die opkomt.

Eerst nog even de flessen vullen en als ik klaar ben met vullen druppelen de Passion4diving leden langzaam binnen op de parkeerplaats

Als we er allemaal zijn krijgen we een briefing over het hoe en wat onderwater en wat er te zien is en op welke diepte, er is nog wel wat onduidelijk over de diepte van de eerste peiler maar dat word door regelmatige duikers die hier af en toe onder water gaan snel opgelost, de duiktijd word bepaald en dat is maar één uur na mijn mening veel te kort maar vooruit het is een clubduik.

P8042214

Ik ga met Hans onderwater, het is laagwater en we gaan via de nieuwe trap te water, Hans ligt al in het water en net als ik erin ligt roept Hans dat hij zijn vin heeft verloren een paar clubleden duiken gelijk onder om te gaan zoeken na een minuutje word hij gelukkig al gevonden na dit akkefietje gaan we snel onderwater.

Het plan was om gelijk naar de pijler te zwemmen en onderweg zien we wel wat we tegenkomen en het is een keer redelijk goed zicht en dat kom niet vaak voor als ik hier duik.

P8042224

We zwemmen richting de peiler en ik kom eigenlijk niet veel bijzonders tegen wel vind ik heel veel kleine boompjesslakken misschien zijn ze net een centimeter lang meer zal het niet zijn en eigenlijk net te klein om goed op de foto te zetten.

Ik probeer er dan maar zo goed mogelijk een foto van te maken, ik onderzoek elk stukje haringgraat om te kijken of er misschien wel een klein bijzonder slakje op te vinden is, na een tijdje vind ik eindelijk een heel klein wit puntje op haringgraat ik maak een foto en ik zoom in en het is geen slak maar gewoon een watervlo ook leuk maar ik had liever een naaktslakje.

Zo gaat het de hele duik door en ik vind alleen maar kleine boompjes slakken ik zie nog wel andere dingen zoals een paar galathea kreeftjes maar die verstoppen zichzelf zodra ik de fotocamera voor hun neus leg.

P8042241

Na een tijdje krijg ik de camera van Hans in mijn handen geduwd om de instellingen goed te krijgen ik verander wat settings op de camera en de flitser en probeer wat foto’s te maken, helaas heeft Hans een macro voorzetlens die het onderwerp niet zoveel dichterbij brengt waardoor het slakje wel heel erg klein is op de foto.

We keren om en gaan weer richting de trap en weer alleen van die kleine boompjes slakken maar ik probeer er toch het beste van te maken tig posities proberen met de flitser en je moet goed kijken wat de voorkant of de achterkant van deze slakje zijn het is heel moeilijk te zien als ze zo klein zijn.

P8042284

Na iets meer dan een uur zijn we weer bij de trap en gaan we eruit een uur onderwater is eigenlijk gewoon te kort maar het was leuk alleen jammer dat we zo weinig hebben gezien terwijl het zicht zo goed was, volgende keer beter denk ik dan maar.

Vlug de spullen opruimen zodat we zo snel mogelijk kunnen aansluiten aan het ontbijt het was weer gezellig deze ochtend met de leden van Passion4diving en voor herhaling vatbaar, Hans bedankt voor de duik en de andere leden van Passion4diving bedankt voor de gezellige ochtend.

Ik ben 64 minuten onderwater geweest, ik ben rond 07:55 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 21 graden, het zicht was redelijk ik ben maximaal 8,7 meter diep geweest.

P8042260.ORF

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *