Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – De jaarlijkse aardbeienduik

Datum 02-06-2013
Locatie Annajacoba polder

Aardbeien en duiken. Ze gaan prima samen als het aan Duikreporter John Landa en zijn club Passion4Diving ligt.

Een keer niet heel vroeg uit mijn bed om te gaan duiken maar lekker uitslapen want ik hoef pas om half tien op de duikstek te staan – het is vandaag de jaarlijkse aardbeienduik van duikclub Passion4diving.

Uitslapen, op je gemak een boterham en een bakje koffie nuttigen en op je gemak je spullen in de auto zetten en op je gemak naar de duikstek rijden. Heerlijk dat is wel wat anders dan vier uur uit je bed komen om te gaan duiken.

P6026224-001

Eerst dacht ik dat het best we druk zou zijn op de parkeerplaats bij AJP omdat we zo laat zijn maar als ik aankom op de parkeerplaats van AJP, staan er alleen maar clubleden dus we hebben AJP helemaal voor ons eigen.
Eerst even nog wat praatjes maken en daarna krijgen we de briefing over AJP. Gelukkig heeft iedereen hier al eens gedoken dus veel uitleg hebben we niet nodig, iedereen zoekt een eigen buddy uit en ik ga met Lia onder water. We spreken af dat we langs de aanlegsteiger het water in gaan en dan ondiep langs de dijk het voormalige haventje in en daar lekker tussen de hangculturen duiken.

P6026194

Spullen optuigen omkleden en ik besluit om de groothoekvoorzetlens er op te zetten. Bijna altijd heb ik bij AJP goed of redelijk zicht en dan vooral in het voormalige haventje, waarschijnlijk omdat het altijd beschut ligt door de dijk die rond het haventje ligt.

We lopen richting de aanlegsteiger en het is even file omdat iedereen het water in wil maar het gaat vlot en we liggen zo in het water . Als we onder zijn is het zicht heel goed er zweven wel wat vlokken maar het is gewoon goed zicht onder water. We zwemmen ondiep langs de dijk en gaan richting het haventje nog voordat we het haventje in zwemmen, is het zicht erg goed. Ik zie een kreeft die er perfect voor ligt. Ik heb andere instellingen dan normaal en ik ben benieuwd wat het oplevert. Ik maak een paar foto’s van de kreeft met die prachtige groene Oosterschelde-achtergrond en op het schermpje van mijn camera ziet het er allemaal schitterend uit. Helaas achter de computer thuis ziet het er een beetje groenig uit. Ik had ook moeten witbalansen stom van me zelf dat ik dat niet heb gedaan.

P6026202

We zwemmen de voormalige haven in maar het zicht is hier een stuk mi
nder. Ik weet niet hoe het komt maar het valt een beetje tegen. We zwemmen nu langs de touwen waar de hangculturen mee vast liggen. Ze zijn prachtig begroeid met anemonen wieren zakpijpen en heel veel mossels en overal zie je hier zeesterren aan het touw hangen die zich tegoed doen aan de vele mossels. Schitterend om te zien, ik heb wat foto’s gemaakt maar ook deze vallen tegen op de computer, helaas.

We gaan verder en komen op een gegeven moment onder een drijvend platform dat daar ligt en hier is het zicht super. Er hangt geen stofje in het water en dan dat groene water om je heen, wow. Ik probeer foto’s te maken maar ik kan niet goed uitgetrimd blijven. Ik denk dat ik op twee meter diepte lig maar ik kom met mijn fles tegen de onderkant van het drijvende platform, dit is balen. Er komt stof van het platform en ik zie nu allemaal zweefvuil naar beneden dwarrelen, dat is balen.

We gaan verder en het zicht is wisselend van matig tot heel goed. We gaan wat ondieper tussen de hangculturen zwemmen en hier is het zicht geweldig. Het is gewoon genieten. Na bijna een uur gaan we het water uit en we komen bij de auto’s uit. Het is alleen een beetje glibberig om hier uit het water te komen maar met een helpende hand van een clublid zijn we zo uit het water.

Vlug omkleden en de spullen opruimen en we worden getrakteerd op een heerlijke aardbeientaart gemaakt door Marjan. Daarvoor mijn complimenten. Als we al dat lekkers achter onze kiezen hebben krijgen we nog een volle beker met aardbeien en slagroom, het kan niet op.

Een bakje koffie aardbeien en lekker kletsen over je gezamenlijke hobby de eerste clubduik deze dag is een topper. Iedereen die er bij was bedankt.

Ik ben 58 minuten onderwater geweest, ik ben rond 10:30 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 13 graden, het zicht was matig tot redelijk, ik ben maximaal 6,2 meter diep geweest.

 

P1070813

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief