Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – De eerste duik van de vakantie

Datum 21-07-2013
Locatie St. Annaland

Duikreporter John heeft vakantie. Wat hij doet? Duiken natuurlijk… Hij duikt onder bij St. Annaland in de hoop een zeepaardje tegen te komen.

De vakantie is weer begonnen en vorig jaar begon mijn vakantie heel goed: de eerste duik die ik toen maakte spotte ik gelijk een zeepaardje op St. Annaland wie weet kon ik dat nog een keer overdoen.

Het was vrij rustig op St. Annaland er stonden wel veel auto’s maar er waren maar een paar duikers Hans en Piet met zijn dochter ook leden van de duikclub waar ik lid van ben en dat was alles.
_7219553
Ik ben er vroeg in gegaan ik wilde gewoon vandaag lekker ondiep duiken om eens andere plekken te verkennen dit hadden we vorige keer ook al gedaan en dat was goed bevallen.

Ik ga er zover mogelijk links erin en ik zwem op een meter of twee diep richting de punt ondertussen lekker zoeken tussen het wier en de oesters. In eerste instantie blijft het bij het gewone leven zoals krabben en kreeften er schieten verschillende soorten grondels weg maar echt spannend werd het niet maar dat hoeft ook niet als ik maar één onderwerp vind om te fotograferen vind ik het al prima.
_7219526
Na een tijdje op een kleine twee meter diep zie ik ineens drie zeebaarzen zwemmen kleine exemplaren en een tijdje later zie ik er nog twee deze waren een stuk groter en waren niet zo bang omdat ze me heel dicht naderden.

Na zo een tijdje te hebben gezocht zag ik een grondel boven op een oester die helemaal bekleed was met oranje kleurige kolonie vormende zakpijp erg mooi die kleur contrast dus er moeten foto’s gemaakt worden ik heb hem heel voorzichtig benaderd en ik kon een paar redelijk mooie foto’s maken.
_7219456.ORF
Ik kom steeds meer grondels in lege oesters tegen de een werkt iets beter mee voor de foto dan de andere na een tijdje kom ik een lege oester met twee zwarte grondels erin tegen ik denk dat het een mannetje en een vrouwtje is, het grotere mannetje schermt het kleinere vrouwtje af met zijn zij vin ik heb hier zeker tien minuten bij gelegen om er een mooie foto van te maken maar helaas ze kwamen er niet ver genoeg uit om goed op de foto te krijgen.

Er is een gedeelte waar honderden eisnoeren van de millennium slak liggen ik kom nu ook een paar van deze naaktslakken tegen en dit zijn echt flinke jongens, helemaal uitgezoomt met de voorzetmacrolens erop krijg ik hem bijna niet helemaal op de foto, daarna zie ik nog twee millennium slakken die eisnoeren aan het leggen waren.
_7219463
Het is hier een mooi afwisselend landschap zoals een stuk met heel veel sponzen echt enorme stukken met spons en lege vlaktes met zand er zwemmen wat kleine grondeltjes rond en af en toe rent er een krab rond na bijna een uur draai ik om en ga een klein stukje dieper weer terug de kentering is ook al geweest dus ik drijf op mijn gemak weer richting het strand.

Ik kom na een tijdje een heel bekend plekje tegen, op dit stukje zie je dat de oesters helemaal bedekt zijn met baksteenanemoontjes vorig jaar had ik hier het zeepaardje gevonden ik kijk nu extra goed want je weet maar nooit maar volgens mij kan een mens nooit zoveel geluk hebben ik vind dan ook geen zeepaardje.

_7219483
Ik vind nog een krab die een botervis aan het opeten is en als hij zo lekker bezig is komt er een andere krab die het van hem af pakt en daarna komen er nog twee die ook proberen om die botervis te pakken te krijgen uiteindelijk is nummer drie die er mee vandoor gaat.

Na een kleine twee uur kom ik weer aan bij het strandje het is weer leuk geweest en ik ga eruit.

Hans en Piet en zijn dochter er al uit ik ruim mijn spullen op en we maken nog een praatje en ik ga hierna nog een duik doen aan de Bergse diepsluis.

Ik ben 114 minuten onderwater geweest, ik ben rond 07:45 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 21 graden, het zicht was redelijk tot goed, ik ben maximaal 5,3 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief