Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Dahlia nr 3 bij de Bergse Diepsluis

Jawel… aangekondigd in dit Duikreport! Gaat er een uitgestippelde dahliaroute komen bij de Bergse Diepsluis?

Datum 13-04-2014
Locatie Bergse dieplsuis

Ik moest tot zondagochtend 3 uur werken en mijn plan was eigenlijk om vroeg naar St. Annaland te gaan maar het werk gooide roet in het eten.
Ik heb toen met Lia afgesproken dat we s,middags een duik aan de Bergse diepsluis zouden maken we zouden controleren of er al activiteit is aan de geplaatste sepia stokken.
Ik kom aan op de parkeerplaats van de BD en het is erg druk er zijn veel duikclubs die met beginners waarschijnlijk hun eerste buitenduiken gaan maken en dat betekend meestal slecht zicht onderwater, we zullen het we zien.
Eerst maar een praatje maken met bekende voordat we het water in gaan en dat was gewoon heerlijk genieten in het zonnetje.
Na de gezellige bijeenkomst kleden we ons om en tuigen onze duikspullen op en lopen naar de andere kant van de dijk om daar het water in te gaan, we lopen de trap omlaag en er komt net een trio duikers uit het water die klaagde over het zeer slechte zicht, dat belooft niet veel goed onderwater.
We gaan onderwater en het zicht valt best wel mee het is wel wat stoffig maar het is nog goed te doen.
We gaan eerst even naar mijn dahlia en die heb ik ook zo gevonden maar hij is deze keer niet zo fotogeniek dus we besluiten door te gaan richting onze geplaatste sepia stokken.
Als we verder naar links gaan word het zicht wat beter maar er hangt nog steeds stof in het water, mijn eerste ding is om gelijk naar de ons geplaatste sepia stokken te zwemmen en dan zie ik het onderwaterleven eigenlijk over het hoofd als we aankomen bij de sepiastokken zwemmen we wat rond en controleren al de stokken of er eventueel al wat aanhangt maar alle stokken zijn nog helemaal leeg.
Lia seint met haar lamp naar mij, ik zwem richting Lia en ze wijst me een kleine dahlia aan, dit is een leuke vondst.
Deze dahlia is niet groot en valt ook niet op door mooie of felle kleuren maar het is wel een dahlia, nog even en we kunnen een dahlia route uitstippelen aan de Bergse diepsluis.
Ik besluit vanaf nu beter rond te kijken want je weet maar nooit wat je tegenkomt.
We hebben alle stokken gecheckt en we zwemmen richting het platform want we willen 3 dahlia’s zien op een duik aan de Bergse diepsluis zien.
Als we een tijdje onderweg zijn komt er een mega stofwolk op ons af en het zicht word tot een kleine halve meter gereduceerd, we moeten even dicht bij elkaar blijven zodat we elkaar niet uit het oog verliezen na een minuutje is de stofwolk gelukkig verdwenen.
Na een tijdje geeft Lia aan dat we terug naar de kant moeten vanwege de luchtvoorraad net voordat we bij het platform aankomen moeten we richting de kant dus het worden geen 3 dahlia’s op een duik.
Nu heb ik onderweg wel goed gekeken en ik heb heel veel millennium slakken, wierslakken grondels, zeenaalden garnalen en nog veel meer gezien, morgen ga ik helemaal op de macro tour zeker weten.
We komen mooi bij de trap uit en het is best druk bij de trap en we moeten nog uitkijken ook voor al die sleepkabels en wild spartelende duikers die proberen door wilde vinslagen naar beneden te komen, op dat moment heb ik bepaalde gedachten die ik even maar niet op papier zet maar op dat moment bescherm ik de dome van de camera want het zou toch zonde zijn dat hij door zo’n onverlaat zou worden beschadigd en wie gaat dan de schade betalen?
Na de duik nog even een lekker bakje koffie drinken met een lekkere koek erbij en het was weer een heerlijke duikdag.
Lia bedankt voor de duik.
Duik 649, Vrijdag 13-04-2014, Bergse diepsluis, Nederland.
Ik ben 58 minuten onderwater geweest, ik ben rond 13:15 te water gegaan, de watertemperatuur was 12 graden, het zicht was matig tot redelijk, ik ben max 9,9 meter diep geweest.
De foto met het blauwe bandje is van duiken tegen kanker en er is geld nodig voor onderzoek bezoek de facebook pagina duiken tegen kanker.
Maak een onderwaterfoto met het blauwe bandje in de hoofdrol en zet hem op Facebook zodat het nog meer bekendheid krijgt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief