Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Clubduik

Locatie Bommenende oost

 

Tijd voor de aardbeienduik met Passion4Diving! Vaste prik in deze tijd van het jaar.

Duik 728.

Vandaag is het tijd voor een clubduikje namelijk de jaarlijks terugkerende aardbeienduik en we gaan vandaag naar Bommenende Oost een ondiep plek die heel geschikt is voor duikclubs omdat het meestal niet zo druk is en genoeg ruimte om te parkeren en te BBQ of iets dergelijks.

6-P6070181Er is 1 nadeel aan deze duikstek en dat is het heel lang ondiep is en dat het in de zomer best druk met bootjes is maar voor de rest is het een lekkere duikstek.

Het is vandaag de aardbeien duik dit is een duik met achter af lekker veel aardbeien eten zo ook vandaag.

Ik ga met Lia het water in en na de briefing door de duikleider tuigen we de spullen op en kleden ons om.

We gaan te water en het water is een beetje onrustig door de harde wind die hier precies op de kant staat en omdat de eerste 10 minuten zwemmen erg ondiep (de computer slaat niet eens aan) lig je hier lekker op en neer te dobberen door de golfslag.

Na een 15 minuten word het eindelijk dieper zeg 2 meter maar hier werd de golfslag een stuk minder en kon je je op je gemak concentreren op een onderwerp en hier was 1 onderwerp dat heel erg aanwezig was en dat waren de grondels, overal waar je keek zag je grondels boven op het wier op het zand op oesters overal.

Sommige lagen mooi stil andere zwommen weg als je maar ook een klein beetje probeerde om in de buurt te komen.

Als we eindelijk echt dieper gaan is het tijd om weer terug naar de kant te gaan want dat is het nadeel van een clubduik je mag maar 1 uurtje duiken maar het voordeel is dat het weer reuze gezellig is boven water.

1-P6070001Als we boeven zijn en terug naar de auto lopen staat het aardbeien gebak al klaar we kleden ons snel om en gaan genieten van een lekker stukje gebak en er staan nog bakken met losse aardbeien bij zodat je daar tussendoor ook kan van snoepen.

Vandaag was er ook een Abraham in ons midden en er was een schitterende pop gemaakt, na een tijdje werden we baldadig en de pop moest er aan geloven op dat moment moest ik er vandoor omdat ik een andere afspraak had.

Als ik weg rij word de pop voor de auto gegooid en ik reed over zijn benen, gelukkig hadden we leden die hun rescue hadden gedaan dus de pop werd vakkundig weer tot leven gewekt.

Het was een leuke duik samen met Lia en een schitterende dag met de club Passion4diving, iedereen die er bij was bedankt voor een mooie ochtend.

Ik ben ongeveer 60 minuten onderwater geweest, ik ben rond 08:20 te water gegaan, de watertemperatuur was 16 graden, het zicht was goed, ik ben max. 3,3 meter diep geweest.

2

1

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief