Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa- Cleanup Bergse diepsluis

Datum   18-10-2015
Locatie  Bergse diepsluis

Twee duikclubs gaan samen aan de slag om rommel uit het water te halen bij de Bergse Diepsluis. Ze verzamelden drie vuilniszakken vol afval. Ook doken ze ook nog een duikbril op en zochten een tijdje naar de tweede. Die werd gevonden, maar niet op de plek waar gezocht was…

Duik 763.
Vandaag cleanupdag aan de Bergse diepsluis we gaan met een aantal duikers van 2 Bergse duikclubs namelijk Passion4diving en Duikclub Bergen op Zoom onderwater om wat troep onderwater en bovenwater op te ruimen.De opkomst is niet erg groot maar dat maakt niks uit het gaat ook om de gezelligheid en wat ook nog bijdraagt aan een geslaagd evenement is dat het weer schitterend is de zon schijnt en het is wind stil.
Als we er allemaal zijn gaan we van start, ik ga proberen deze duik ook nog wat foto’s te maken van paarde anemonen en als ik wat troep vind neem ik dat gelijk mee. Ik kleed me om en ga te water en het water voelt weer een stukje kouder aan dan afgelopen donderdag, ik ga eerst ondiep om paarde anemonen te spotten.
Ik duik op nog geen meter diepte en ik vind geen één paarde anemoon terwijl er hier duizenden moeten staan, ik begin te twijfelen of ik wel op de goede plek aan het zoeken ben. Na een tijdje zoeken houd ik de paarde anemoon voor gezien en ga ik een klein beetje dieper om wat ander dingen te zoeken, ik kom 2 kleine bamboe stokjes tegen en ik weet dat we die zelf hebben gezet om een dahlia te markeren maar ik zoek me een ongeluk, ik weet zeker dat de dahlia in de buurt moet staan ik kijk rond en ik zie hem echt niet ik kijk daarna nog een keer naar beneden en ik zie dat ik er met mijn neus bijna op lig.
Ik begin het een klein beetje koud te krijgen maar dan niet mijn lijf maar mijn voeten ik besluit weer richtig het strandje terug te zwemmen onderweg kom ik dan eindelijk mijn paarde anemonen tegen, nu nog de goede vinden hij mag niet te groot zijn en er moeten mooi blauwe stippen aan de zijkant zitten, ik ben eigenlijk best wel veeleisend. Ik kan kiezen uit honderden paarde anemonen maar het is moeilijk zoeken voor de ene die er mooi voor staat. Eindelijk een paarde anemoon gevonden die mooi op de foto gezet kan worden.
Als ik weer verder ga zie ik heel veel plooislakjes die ik dan ook maar even op de foto zet maar het zijn echte ini mini’s ik moet met de macrolens en de macro voorzet lens en de digitale zoom krijg ik ze beeld vullend dus zijn ze niet groter dan 10 mm. Ik ben al iets meer dan een uur onderwater, het eerste kwartier is niet geregistreerd omdat ik zo ondiep lag ik ga er uit en ik kom gelijk met de ander uit het water. Ik loop terug naar de auto en bij een ander buddypaar heeft een iemand zijn bril verloren bij het eruit gaan van het water, na enig zoekwerk word de bril gelukkig terug gevonden. Nadat ze aan het omkleden zijn blijkt de andere buddy zijn bril kwijt te zijn ze doen hun droogpak weer aan en gaan nog een keer zoeken, gelukkig bleek de duikbril bij iemand anders in de auto te liggen, dit was wel een hilarisch moment.
Er word een pan met rookworsten op het vuur gezet en ondertussen word een er een bakje koffie gedronken en nog heerlijk nagekletst over de duik en andere zaken, het was erg gezellig met de leden van deze 2 duikclubs en ik denk dat ze goed werk hebben verricht en en de vangst was 3 vuilniszakken vol , we hebben laarzen, handschoenen, open gesneden jerrycans, touw enz enz. Iedereen bedankt voor deze gezellige ochtend.
Ik ben meer dan een uur onderwater geweest, ik ben rond 10:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 11 graden, het zicht was goed, ik ben max. 3 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief