Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Het blijft mooi St. Annaland

Kopje onder en genieten, dat is duiken bij Sint Annaland. John neemt je in dit Duikreport mee op deze erg relaxte duik.

Datum 28-9-2015
Locatie St. Annaland

We waren aan het bespreken waar we zouden gaan duiken en ik dacht dat de kentering heel vroeg viel maar toen Lia zei dat deze om 10 uur zou vallen was de keuze snel gemaakt, gewoon St. Annaland bij LW.
Je kunt weer merken dat het doordeweekse duik seizoen voorbij is want we staan s,morgens weer helemaal alleen op de parkeerplaats. Omkleden optuigen en het water in, deze keer zijn we zover mogelijk links van het strandje het water in gegaan om weer eens onder aan de punt te gaan snuffelen of daar nog wat te zien is.
Onderweg hangen er tig hooiwagenkrabben aan een oester of aan het wier en het gekke is dat die beestjes altijd met hun voorkant naar beneden hangen en een foto van de achterkant is nu niet het mooiste van een hooiwagenkrab.
We komen uit bij de overgang en gaan naar links, ik zie een mooie grote heremietkreeft en ik ben sinds kort anders gaan fotograferen.
Waar ik voorheen het diafragma flink kneep om altijd maar flink wat scherpte diepte te hebben waarbij ik altijd flink moest flitsen om het belicht te krijgen doe ik nu het diafragma wat verder open en heb wel iets minder scherpte diepte maar als de scherpte diepte precies op de goede plek is valt het niet eens op, bijkomend voordeel is minder flitsen is ook minder stof op de foto natuurlijk werken de 2 snoots die ik gebruik ook daarbij.
Na wat foto’s van de heremiet kreeft en wat flitser posities ben ik tevreden.
We gaan verder en ik zoek eigenlijk een grote zeenaald er zijn er genoeg maar zo’n hele grote zit er helaas niet bij ik wil weer eens een foto van de voorkant nemen waar de bek super scherp is en de ogen onscherp helaas de gehele duik alleen maar hele kleine zeenaalden.

Ik zie heel de duik de eisnoeren van de plooislak maar ik vind er geen een maar als ik heel goed kijk zie ik een hele hele kleine plooislak ik krijg het niet voor elkaar om er scherp op te stellen zelfs met de voorzetlens erop is hij heel klein.
Lia wijst me een pauwkokerworm aan die schitterend in de stroming hangt, de vangarmen waaieren schitterend in de lichte stroming van het opkomende tij, prachtig om te zien en gewoon heel voorzichtig fotograferen want bij minste of geringste verdwijnen de vangarmen en laat hij zich niet meer zien. Ik ben lekker bezig met foto’s maken en Lia seint dat ze nog een halve fles lucht heeft het word dus tijd om om te keren en weer richting het strandje te zwemmen onderweg is het weer schitterend.
Er zit een krab op een oester en als ik nog een keer goed kijk zie ik dat hij wat in zijn scharen heeft, na wat foto’s zie ik dat het een pier is, jammer voor de pier jummy jummy voor de krab.
We zijn nu weer heel ondiep en bijna bij het strandje en ik zie ineens weer wat voorbij zweven het is een blauwtipje, ik ga er achter aan en ik maak snel wat foto’s en dat is toch best wel moeilijk met een macrolens en een voorzetlens erop en 2 flitsers met snoots, ik kan net een paar foto’s maken voordat hij op het rode wier land.
Dit is nog mooier dat afstekende blauw op dat rode wier is gewoon schitterend helaas verdwijnt het blauwtipje naar de onderkant van het wier en is hij verdwenen.
Het is weer mooi geweest en de duik was schitterend we gaan eruit en lopen terug naar de auto we komen nog 2 duikers tegen die er net in willen gaan, na wat informatie te hebben uitgewisseld wensen we ze een mooie duik toe want het is de eerste keer dat ze hier gaan duiken.
Bij de auto kleden we ons om en ruimen de spullen op en gaan eerst even kijken naar de nieuwe parkeerplaats achter het vakantiepark.
We gaan kijken en er is iemand bezig met de parkeerplaats en vragen te beste man hoe groot het word en hoe het verder word afgewerkt na een praatje gaan we nog even kijken bij de nieuwe instap, hier zijn RVS paaltjes in de dijk gezet en voorzien van een dik scheepstouw.
De volgende keer gaan we hier een met HW duiken want op dit stuk hebben we eigenlijk nog nooit gedoken.

a4
Hierna nog een bakje koffie en de duikdag zit er weer op, Lia alweer bedankt voor een schitterende duik.

Duik 754. Maandag 28-09-2015. St. Annaland, Nederland.
Ik ben ongeveer 81 minuten onderwater geweest, ik ben rond 09:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 15 graden, het zicht was goed, ik ben max. 10,5 meter diep geweest.

a5

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief