Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa- Bleke wierslakken

Datum  05-10-2015
Locatie  Annajacoba polder

Meestal zijn wierslakken groen, maar die van John zijn deze duik aan de bleke kant. En ze willen nog niet meewerken ook!

3-PA052890Duik 758
We gaan maar eens een keer onderwater kijken bij AJP, het is al een tijdje goed zicht in de Oosterschelde en ik wil de hangculturen en het wrakje wel eens bekijken bij goed zicht.
We gaan via de aanlegsteiger te water en zwemmen dan om het piertje de voormalige haven in. Op de buitenkant van het piertje gaan we nog op zoek naar stokken die Lia in het begin van het jaar heeft gezet.
Lia zwemt voorop en ik zwem er achteraan. Ineens zie ik in mijn ooghoeken iets voorbij drijven en ja hoor het is een blauwtipje die heel langzaam voorbij komt zweven ik sein met mijn lamp naar Lia maar die ziet dat niet en zwemt door, jammer maar helaas het had zo’n schitterende foto kunnen worden, ik kijk nog een keer goed naar het blauwtipje en ga maar achter Lia aan.
We zwemmen eigenlijk verkeerd en komen niet bij de stokken uit maar bij een anker dat in de voormalige haveningang ligt maar het is allemaal niet zo spannend.
We zwemmen nu het haventje in en zwemmen onder de hangculturen verder, jammer genoeg is het zicht niet optimaal om lekker tussen de hangculturen te zwemmen.
We komen uit aan de kant waar het restaurant is als we daar ondieper gaan is het zicht wel heel goed, hier zwemmen ook heel veel Ruthensparrs grondels tussen diverse oude fuiken en een oude loopplank die hier half onderwater ligt.5-PA052905
Het stomme is dat die visjes allemaal voor je neus zwemmen maar als je er een foto wil van maken zwemmen ze van je weg zelfs na tig keer proberen lukt het niet en ik houd het voor gezien.
We zoeken ondiep verder en ik zie een wierslak die bijna helemaal wit is en ook hier is het weer, je ziet de slak er prachtig mooi voorliggen om op de foto te zetten en dan als je de foto wil maken draait het kopje weg van de lens, grrrrrr.
We gaan verder en bekijken het wrakje nog eens, jammer dat het zicht niet super is maar wat zou je hier schitterende foto’s kunnen maken met je groothoeklens, Lia vind nog een zeedonderpad in het wrakje alleen die zit op een plek waar ik met mijn fototoestel niet bij kan komen.
We gaan richting de kant om via de kant weer om het piertje te zwemmen, hier zitten weer diverse wierslakjes maar ook hier is het weer hetzelfde net als je denkt dit word de foto draaien ze hun kop weg.
Ik vind een lege oester met daarin 2 kleine krabben erin die 2 verschillende kleuren hebben erg mooi om te zien en moeilijk te fotograferen omdat ze helemaal onderin de oester zitten na wat flitser posities te hebben veranderd krijg ik ze aardig op de foto het is wel een lief tafereeltje
06-_8316126We gaan de hoek om en hier is het echt mooi er is een heleboel zeesla en met dat rode wier geeft dat een heel mooi contrast, rood en groen mijn 2 favoriete kleuren er is ook veel leven tussen de zeesla en rode wier zo ook een plooislakje die op het zeesla zit, na wat foto’s gaan we om het bochtje om naar de instap te zwemmen.
Als we om het bochtje gaan moeten we even flink aan de bak we moeten tegen de stroom in naar de instap dat duurt maar eventjes maar toch.4-P9172132
We komen uit bij de instap en gaan eruit, als we terug naar de auto lopen staan er 2 duikers klaar die er net in willen gaan na een praatje over het zicht onderwater en of we wat bijzonders hebben gezien.
Wij kleden ons om en ondertussen gaan de 2 duikers te water op voor ons een vreemde plek namelijk de ketting die half onder het beton is gestort terwijl er een stukje terug een touw hangt waar je je aan vast kan houden.
We drinken daarna nog een bakje koffie en praten nog even na over de duik.
Lia bedankt voor de duik.
Ik ben ongeveer 101 minuten onderwater geweest, ik ben rond 09:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 15 graden, het zicht was redelijk tot goed, ik ben max. 6,7 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief