Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – De allerlaatste sepiastokken zetten

Locatie Bergse diepsluis

 

De laatste sepiastokken worden door Duikreporter John Landa gezet. En voor het eerst sinds tijdens gaat hij weer met de fotocamera onder….

Duik 714.

We gaan vandaag de laatste stokken voor de sepia’s zetten en maken daarna nog een duik om wat te gaan oefenen voor het aankomende ONK en dan vooral groothoek met model.

We gaan ‘s morgens om 7 uur lucht vullen in de buurt en dan gaan we richting de parkeerplaats van de Bergse diepsluis ook nu het een vrije dag voor Nederland is is het uit gestorven aan de Bergse diepsluis.

We tuigen op en maken de laatste sepia stokken gereed en ik neem voor de eerste keer sinds 6 maanden de fotocamera weer mee onderwater in de Oosterschelde, ik ben benieuwd of ik het niet verleerd ben.

We gaan te water en het zicht is goed te noemen we gaan gelijk richting de stokken om te laatste weg te zetten, al snel zijn we op de plek de oude stokken zijn mooi begroeid met van alles en nog wat en nu heb ik ook de pauwkokerwormen gezien, ik denk dat dit zeker 5 a 6 jaar geleden is dat ik ze hier gezien heb en nu heb ik er al 4 gezien en dan heb ik niet eens goed gezocht.

1-_4278869

We zetten de laatste stokken gezet en zwemmen alle stokken af om te kijken of er enige activiteit is van sepia’s of pijlinktvissen is maar helaas we hebben helemaal niks gezien.

Ik bekijk de stokken nog eens en ik probeer wat foto’s te maken van de pauwkokerwormen en elke keer als ik een foto heb gemaakt en op het schermpje kijk van de foto die ik gemaakt heb lijkt het elke keer of ik het licht van de flitsers aan de zijkant zie na wat andere flitser posities lijkt het niet echt weg te gaan, ben ik het na al die tijd verleerd?

3-_4278826

We zijn al weer eventjes onderwater en ik krijg koude voeten, de temperatuur is 12 graden en we zijn nu al een tijdje rond de 9 meter bezig we gaan maar richting de kant om wat ondieper te gaan.

Onderweg komen we nog heel oude stokken tegen die ik 4 jaar geleden had gezet en heel erg succesvol waren wat betreft sepia’s, bij een duik had ik 13 sepia’s bij elkaar en iedere stok zat van onder tot boven vol met eitjes wat heb ik toen genoten van al die actie.

We gaan nu gelukkig echt ondieper de temperatuur stijgt met 1 heerlijke graad het lijkt niet veel maar het scheelt wel.

4-_4278838

We komen bij de trap en gaan er uit en ik heb best wel koud als ik bij de auto kom zit ik in tweestrijd mezelf even omkleden tussen de duiken of gewoon het natpak aanhouden ik besluit het laatste maar dat was niet zo’n goede beslissing ik word maar niet warm.

Na een tijdje besluit ik de duikschoentjes uit te doen en even in de auto te gaan zitten met de kachel aan en dat scheelt ik voel me weer helemaal happy.

We drinken nog een paar bakken koffie en wat lekkers erbij en kletsen nog met wat bekenden en na een klein uurtje besluiten we weer het water in te gaan.

Ik ben 76 minuten onderwater geweest, ik ben rond 07:45 te water gegaan, de watertemperatuur was 12 graden, het zicht was goed, ik ben max. 9,9 meter diep geweest.

6-_4278860

8-_4278867

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief